AMERIČKA TURNEJA: / Rakitić i Halilović igrali u pobjedi Barçe, United jači od 'potresa'

Image
Foto: AFP

U SAD-u se ovih dana igra International Champions Cup, nogometni turnir koji je okupio niz europskih velikana.

22.7.2015.
8:55
AFP
VOYO logo

Barcelona je na stadionu Rose Bowl u Pasadeni svladala LA Galaxy s 2:1. Europskom je prvaku ovo bila prva pripremna utakmica, a pobjedu su mu donijeli Luis Suarez i Sergi Roberto. Poraz kalifornijske momčadi je u sudačkoj nadoknadi ublažio Tommy Meyer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Katalonce je od prve minute zaigrao Ivan Rakitić, jedini uz Sergija Busquetsa i Suareza koji je startao i u finalu Lige prvaka. Odigrao je prvo poluvrijeme, a u drugom je, od 70. minute, na travnjaku bio Alen Halilović, jedan od trojice mladića iz B momčadi koje je trener Luis Enrique poveo na pripreme.

Barcelona će u sljedećoj utakmici, u subotu Santa Clari, igrati protiv Manchester Uniteda koji je u utorak u Berkeleyju nadigrao San Jose Earthquakes s 3:1. Juan Mata i novopečeni Crveni vragMemphis Depay donijeli su engleskom velikanu prednost 2:0 prije no što je Fatai Alashe smanjio zaostatak. U drugom poluvremenu je konačnih 3:1 postavio mladi Andreas Pereira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U europskom okršaju igranom na Red Bull Areni u Harrisonu PSG je svladao Fiorentinu s 4:2. Dvostruki je strijelac za Parižane bio 18-godišnji Jean-Kevin Augustin, a po jedan su pogodak dodali Blaise Matuidi i Zlatan Ibrahimović. Za Toskance su zabili Joaquin i Giuseppe Rossi iz jedanaesterca, a vrijedi istaknuti da su u startnoj postavi Fiorentine bila čak trojica Hrvata - Milan Badelj, Ante Rebić i 19-godišnji Ricardo Bagadur, nekadašnji junior Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo