SJEĆATE LI SE OVOGA? / Legendarni Vatreni i poznati Srbin bili su suigrači u Betisu: 'Rekao sam mu "jesi mi prijatelj, ali sam te u tom trenutku htio likvidirati"....'

Image
Foto: Screenshot

Jarni je u Betisu igrao s proslavljenim srpskim nogometašem Albertom Nađem koji ga je u jednom intervjuu prije nekoliko godina uvrstio u svojih najboljih 11 svih vremena

18.12.2023.
16:14
Screenshot
VOYO logo

Nogometaši Dinama igrat će u doigravanju Konferencijske lige sa španjolskim Betisom, odlučio je ždrijeb u Nyonu. Najteži je to mogući protivnik koji je mogao zapasti aktualnog hrvatskog prvaka.

Image
UPOZNAJTE BETIS /

Tko to stoji Dinamu na putu u Europi? Njihov dres nosila su tri Hrvata, jednog od njih itekako cijene u Maksimiru

Image
UPOZNAJTE BETIS /

Tko to stoji Dinamu na putu u Europi? Njihov dres nosila su tri Hrvata, jednog od njih itekako cijene u Maksimiru

Kroz povijest za Betis su igrala tri Hrvata: Robert JarniNenad Bjelica i Marko Babić. Jarni je u Betisu proveo tri godine. Stigao je iz Juventusa te u 113 utakmica zabio 19 golova što mu je omogućilo kasniji transfer u Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jarni je u Betisu igrao s proslavljenim srpskim nogometašem Albertom Nađem koji ga je u intervjuu za Mondo.rs prije nekoliko godina uvrstio u svojih najboljih 11 svih vremena.

"U životu nisam sreo igrača s tako ubitačnim centaršutom iz punog trka. Uvijek sam se pitao kako je moguće da iz svake pozicije uputi loptu koja te pogodi 'u trepavicu'. Bili smo cimeri na putovanjima, a jednom sam ga pitao gdje je naučio tako centrirati. Rekao je da je sve stvar vježbe i napornog rada na treninzima. Spomenuo mi je ime trenera u Hajduku koji mu je otkrio tajne vrhunskog centaršuta, ali sam mu zaboravio ime. Ostajali su po dva sata poslije treninga, ovaj mu je samo gurao loptu u prostor, a Robert bi centrirao do besvijesti. Nije ni čudo što je taj element igre doveo do savršenstva", rekao je Nađ o Jarniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbin se prisjetio dvoboja u Zagrebu između Hrvatske i Jugoslavije koji je završio 2-2 a koji je odigran 09.10.1999 na Maksimiru, pred 38. 743 gledatelja., a nakon kojeg su tada brončani Vatreni doživjeli debakl u obliku ne kvalificiranja na Euro 2000. godine.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Jedan od najupečatljivijih detalja tog povijesnog dvoboja je onaj u kojem je Zoran Mirković uhvatio Jarnija za ja*a, nakon što je proslavljeni Vatreni, najbolji lijevi bek u Hrvatskoj svih vremena, žestoko protestirao te mu se unio u lice "kako bi mu rekao što ga ide", dok je ovaj bio na podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Mirkovićem sam igrao toliko godina u reprezentaciji. U tom trenutku, na tako važnoj utakmici punoj naboja, da sam mogao, likvidirao bih ga. Ružno je što tako govorim, ali mi je bukvalno došlo da ga zadavim. Što mu sve nisam rekao na terenu. I oca i majku... Jednostavno, u tom trenutku nisam znao za sebe. Zanimljiva scena dogodila se dva dana poslije utakmice na aerodormu u Frankfurtu. Pošto ni Zagreb ni Beograd nisu imali direktne linije za Sevillu, išli smo preko Njemačke i u jednom trenutku zapazim Roberta kako gura kofer i ide k'a meni. Kada je podignuo glavu i vidio me, počeli smo se obojica smijati. Tada sam mu još jednom rekao 'jesi mi prijatelj, ali sam te u tom trenutku htio likvidirati", objasnio je Nađ.

Betis, u kojemu su akteri ove priče bili suigrači, u ponedjeljak je na ždrijebu osmine finala Konferencijske lige izvukao zagrebački Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte spektakularne borbe i nokaute s FNC-a 14 iz Sarajeva samo na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo