AUSTRIJA IZNENADILA MOĆNU NJEMAČKU: / Aktualni prvak svijeta doživio prvi poraz od susjeda nakon 32 godine

Image
Foto: AFP

Njemačka je vodila od 11. minute i golom Oezila, ali su nakraju doživjeli poraz

2.6.2018.
22:09
AFP
VOYO logo

Svjetski prvaci Nijemci poraženi su u subotnjoj pripremnoj utakmici u Klagenfurtu od Austrije s 1-2, a utakmica će se pamtiti po povratku na teren legendarnog vratara Njemačke Manuela Neuera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neuer se vratio na njemačka vrata nakon devetmjeseci izbivanja zbog ozljede, no povratak su mu pokvarili Austrijanci Hinteregger (53) i Schoep (69).

Njemačka je vodila od 11. minute i golom Oezila, ali su nakraju doživjeli poraz, prvi od Austrije nakon 32 godine. Čak 10 utakmica zaredom nije Austrija znala za trijumf nad Elfom, još od listopada 1986. godine kad su dobili 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski prvaci su već pet utakmica bez pobjede i izbornika Loewa očekuje veliki posao vratiti samopouzdanje uoči početka SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elf je remizirao s Engleskom, Francuskom i Španjolskom, izgubio je od Brazila i Austrije pa možemo govoriti i o laganoj krizi Nijemaca, koji u Rusiju putuju s velikim ambicijama u obliku obrane naslova. Međutim, teško će s ovakvom igrom Njemačka obraniti naslov prvaka svijeta.

PORTUGAL I BELGIJA REMIZIRALI: Ronaldo nije igrao u Bruxellesu

Vrijedi spomenuti kako je Austrija slavila u svih 7 posljednjih međunarodnih susreta, čime su izjednačili najduži pobjednički niz u povijesti (od prosinca 1933. do svibnja 1934. godine). Švedska i Danska su odigrali bez golova 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo