'AFERA PERIŠIĆ' U ITALIJI DOBILA JOŠ VEĆ RAZMJERE: / Oglasio se legendarni sudac i pojasnio kakvu je nepravdu pretrpio Vatreni

Image
Foto: Profimedia

Prekršaj na Perišiću jedna je od glavnih tema ugledne Gazzette dello Sport. Oni također tvrde kako je Piccini odradio katastrofalnu utakmicu.

2.11.2020.
11:00
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Intera u subotu su na svom terenu u sudačkoj nadoknadi izvukli remi 2:2 protiv Parme, a oba gola za Nerazzurre postigli su hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Parma je vodila 2:0, a oba gola zabio je njihov najbolji igrač i bivši napadač Arsenala Gervinho, u 46. i 62. minuti. Preokret je došao ulaskom Brozovića u igru u 59. minuti. Samo pet minuta nakon toga Brozović je s ruba šesnaesterca zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za konačnih 2:2 pogodio je Perišić u sudačkoj nadoknadi (90+2) i to nakon slobodnog udarca s lijevog boka. Centaršut je izveo Aleksandar Kolarov, a Perišić je glavom pogodio za 2:2.

Dvojbeno suđenje

Međutim, utakmicu je obilježilo i dvojbeno suđenje suca Marca Piccinija koji nije dosudio, kako se čini, čisti penal nad Ivanom Perišićem. Igrač Parme Norbert Balogh srušio je hrvačkim zahvatom Perišića u 67. minuti pri rezultatu 2:1 za Parmu, a sudac je samo odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi. Nije reagirao niti VAR, iako je bilo elemenata da se situacija pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu uslijedile su žestoke reakcije iz Intera, a prvi se javio direktor Uprave Intera Beppe Marotta. “To je bio čistio penal. Moram protestirati na tu odluku suca, a ovo je jedini način. Koliko razumijemo da VAR reagira samo na čistim i očiglednim pogreškama, a danas je ovdje bio čist i očigledan penal. Dakle, sudac bi trebao obratiti veću pažnju ili se mora koristiti VAR. Ako se VAR samo djelomično koristi, onda to šteti svima i stvara osjećaj nejednakosti”, poručio je bijesni Marotta u razgovoru za Sky Sport Italia.

“Piccinini nam nije dosudio još jedan čisti penal protiv Beneventa. Nisam ovdje da bih se žalio nego kako bih tražio da se poštuju pravila. Ispravno je pozvati suce da budu pažljiviji jer se trenere i direktore također poziva da se drže pravila. Želim biti jasan i poručiti kako bih ovo rekao i da smo pobijedili. Rezultat mi nije alibi”, poručio je Marotta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PERIŠIĆ POSTAO TOP-TEMA TALIJANSKIH MEDIJA: /

Lavina žestokih reakcija zbog sporne situacije. O ovome će se još neko vrijeme pričati

Image
PERIŠIĆ POSTAO TOP-TEMA TALIJANSKIH MEDIJA: /

Lavina žestokih reakcija zbog sporne situacije. O ovome će se još neko vrijeme pričati

VAR to mora pregledati

Isto tako, prekršaj na Perišiću jedna je od glavnih tema ugledne Gazzette dello Sport. Oni također tvrde kako je Piccini odradio katastrofalnu utakmicu. Kažu kako je propustio dosuditi prekršaje svako malo u prvom poluvremenu, a zatim je uslijedila ta katastrofalna procjena u 67. minuti te naglašavaju kako je izostala u procjena VAR-a i da je Piccini kroz cijelu utakmicu često griješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novinarima ugledne Gazzette se složio i legendarni talijanski nogometni sudac Nicola Rizzoli koji je objasnio kako nema sumnje da se radilo o kaznenom udarcu koji je morao biti suđen te da je VAR trebao odmah na to reagirati.

"Neosporno je da u ovoj situaciji obrambeni igrač koristi ruke na nedozvoljen način i to treba biti kažnjeno jedanaestercem. VAR mora objektivno gledati na ovakve situacije, a tu je činjenica da je ruka oko Perišićevog vrata, što ga sprječava da skoči“, objasnio je Rizzoli za Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo