34 sekunde do čuda kakvo svijet već dugo ne pamti!

Trideset i četiri sekunde dijelilo je Rusiju od povijesne pobjede protiv nedodirljive Španjolske i proslave naslova europskog futsal prvaka u Areni Zagreb.

11.2.2012.
11:41
VOYO logo

Zagreb. Arena. Gledatelja: 16.000. Suci: Danijel Janošević (Hrv) i Francesco Massini (Ita)

Strijelci: 0:1 - Pula (34), 1:1 - Lozano (40), 2:1 - Lozano (48), 3:1 - Lusi Amado (50)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska: Luis Amado, Torras, Kike, Rafael Usin, Alemao, Juanjo, Ortiz, Lozano, Borja, Lin, Miguelin, Aicardo

Rusija: Gustavo, Prudnikov, Sergeev, Maevski, Abramov, Zuev, Pula, Milovanov, Pereverzev, Cirilo, Fukin, Nugumanov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih 20 minuta finale Europskog prvenstva u futsalu djelovalo je poput uspavanke. Velika taktička nadmudrivanja s obje strane, malo prilika, čvrsta igra. A onda se sve rasplamsalo kad je u drugom dijelu Pula u 34. minuti zabio za Rusiju.

No, već dvije minute kasnije Rusi su upali u probleme. Cirilo je dobio drugi žuti karton te je isključen, a njegova je momčad dvije minute branila prednost u situaciji 5-3, jer su Španjolci još umjesto vratara uveli dodatnog igrača. No, Rusija se obranila, da bi 34 sekunde prije kraja nesretno primila pogodak. Gol za izjednačenje za Španjolsku zabio je mladi Sergio Lozano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom je produžetku Miguelino imao dobru priliku za potpuni preokret Španjolske, ali lopta je prohujala pored vratnice. I kad su se već polako svi spremali za šesterce, Španjolci su došli do vodstva i pobjede, a gol je u 48. minuti, za 2:1, ponovo postigao Sergio Lozano. Rusi su odmah uveli vratara-igrača, ali furija je uspjela odoljeti svim napadima svojih protivnika. Štoviše, u posljednjoj sekundi Luis Amado je potvrdio pobjedu pogotkom za 3:1.

Španjolski reprezentativci već nekoliko dana obilaze Muzej Dražena Petrovića. Legenda hrvatske košarke ostala je upamćena u Španjolskoj, iako su od njegovih dana u madridskom Realu prošle 23 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su upoznali i Draženovu majku Biserku Petrović, kojoj su darovali dres reprezentacije s brojem četiri i potpisima svih igrača. Biserka im je kazala da će ih počastiti pjenušcem ako osvoje naslov.

Španjolska je do finala došla minimalnom pobjedom protiv Italije 1:0, dok su Rusi u polufinalu zaustavili Hrvatsku rezultatom 4:2. Inače, karata za subotnji program u zagrebačkoj Areni više nema, dvorana je rasprodana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo