VIDEO: / Barça se izvukla u zadnjoj minuti!

Odigrane su utakmice trećeg kola Lige prvaka u skupinama E,F,G i H. Najzanimljiviji dvoboj, onaj u Donjecku između Šahtara i Chelseaja završio je pobjedom domaćina.

23.10.2012.
17:37
VOYO logo

Šahtar – Chelsea 2:1 (Teixeira 3, Fernandinho 52 / Oscar 88)

Nordsjaelland – Juventus 1:1 (Beckmann 50 / Vučinić 81)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Šahtar 7 2. Chelsea 4 3. Juventus 3 4. Nordsjaelland 1 Juventus je priredio razočaranje svojim navijačima, odigravši u gostima kod Nordsjaellanda samo 1:1. Mogli su Torinezi ostati i bez ičega, ali je Mirko Vučinić u 81. minuti spasio jedan bod svoje momčadi. Nakon centaršuta Isle s desne strane, crnogorski je napadač tukao iz voleja desnom nogom precizno u kut. Domaćin je poveo u 50. minuti, kada je odličan gol iz slobodnog udarca postigao Beckmann, koji je time potpisao prvi gol u povijesti svog kluba u Ligi prvaka.

Naš Ivan Runje odigrao je cijelu utakmicu za domaćine. U 29. minuti tukao je glavom nakon kornera, ali nije bio precizan. U 68. minuti dobio je žuti karton. Mario Tičinović, drugi hrvatski igrač u Nordsjaellandu, nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar je poveo već u 3. minuti. John Terry blokirao je pokušaj domaćih, ali se lopta sretno odbila do Alexa Teixeire koji ju je prizemnim udarcem poslao u mrežu. U 52. minuti je ukrajinski prvak udvostručio prednost. Hazard je izgubio loptu koju je pokupio Luiz Adriano i povukao kontru. Poslužio je Fernandinha koji je preciznim niskim udarcem poentirao za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je u završnici ogleda uspio samo ublažiti poraz. Strijelac je bio Oscar na asistenciju Ivanovića. Brazilcu je to bio već treći pogodak ove sezone u Ligi prvaka. Prethodna dva zabio je Juventusu. Roberto di Matteo pretrpio je, tako, prvi poraz u Ligi prvaka kao menadžer Chelseaja.

Bate Borisov – Valencia 0:3 (Soldado 45+1, 55, 69)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille – Bayern 0:1 (Müller 20 – 11 m)

Redoslijed: 1. Valencia 6 2. BATE Borisov 6 3. Bayern 6 4. Lille 0 Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi Bayerna kod Lillea 1:0. Mandžo se baš i nije iskazao, bio je gotovo 'izbrisan' s terena od strane domaćih braniča i sve što je uspio zaraditi bio je žuti karton u 70. minuti. Pogodak za Bavarce zabio je Thomas Müller iz kaznenog udarca koji je iznudio kapetan Philipp Lahm. Činjenica da su obje momčadi zapucale samo po dva puta u okvir gola vjerojatno je dovoljan pokazatelj kakvu je utakmicu vidjelo oko 50.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roberto Soldado trima je golovima torpedirao dosad maksimalni BATE Borisov u Minsku. Prvi je zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade iz penala kojeg je sam izborio, a preostala dva u 55. i 69. minuti. Ovo mu je već drugi hat-trick u karijeri u Ligi prvaka. Prvi je ostvario prošle sezone protiv belgijskog Genka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spartak – Benfica 2:1 (Rafael Carioca 3, Jardel 43-ag / Lima 33)

Barcelona - Celtic 2:1 (Iniesta 45, Alba 90+4 / Samaras 18)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Barcelona 9 2. Celtic 4 3. Spartak 3 4. Benfica 1

Španjolski su doprvaci sva tri boda osigurali tek u četvrtoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena, kada je Jordi Alba vrškom kopačke proslijedio ubacivanje Adriana u mrežu škotskih prvaka. Izjednačujući su pogodak igrači Tita Vilanove također postigli u samoj završnici prvog dijela. Na dodavanje Xavija Hernandeza iz uklizavanja je zabio Andres Iniesta. Bio je to prvi pogodak koji je Iniesta zabio na dodavanje Xavija nakon dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su vodili od 18. minute, kada ih je u vodstvo doveo Grk Giorgios Samaras. Bila je to jubilarna stota Barcelonina pobjeda u Ligi prvaka. U ranije odigranoj utakmici skupine G Spartak je u Moskvi pobijedio Benficu 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galatasaray - Cluj 1:1 (Burak Yilmaz 77 / Nounkeu 19-ag)

Manchester United – Braga 3:2 (Hernandez 25, 75, Evans 62 / Alan 2, 20)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Manchester United 9 2. Cluj 4 3. Braga 3 4. Galatasaray 1

Manchester United ove sezone ne može bez dramatičnih preokreta. U utorak su na Old Traffordu igrači Alexa Fergusona pobijedili Bragu 3:2 u utakmici trećeg kola skupine H. Brazilski napadač Alan doveo je goste u 2:0 vodstvo golovima u drugoj i 20. minuti. Meksički napadač u redovima domaćih Javier Hernandez smanjio je na ubacivanje Shinjija Kagawe u 25. minuti, Jonny Evans izjednačio je iz gužve u 62. minuti zabivši svoj prvi gol za United u Ligi prvaka, da bi 24-godišnji Meksikanac u 75. minuti zakucao glavom loptu pod gredu gostujućeg vratara nakon oštrog ubacivanja Toma Cleverleyja s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine Burak Yilmaz spasio je pogotkom u 77. minuti bod domaćem Galatasarayu u srazu protiv rumunjskog Cluja. Završilo je 1:1. Da je Brazilac Felipe Melo u 35. minuti bolje izveo 11-erac, možda pobjeda istanbulskog sastava ne bila nedostižna. Obranio mu ga je portugalski vratar Mario Felgueiras. Može se reći da su Rumunji, za koje je Saša Bjelanović utakmicu odsjedio na klupi, zaslužili bod: od 28. su minute igrali bez isključenog Urugvajca Aguirregaraya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo