ODJECI EPSKE POBJEDE / 10 ključnih stvari koje smo naučili iz utakmice Nizozemske i Hrvatske: Ova generacija ima jedno jako oružje iskovano u ognju rata

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska se plasirala u finale Lige nacija pobjedom nad Nizozemskom u Rotterdamu

15.6.2023.
6:09
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dugo ćemo još pričati o sinoćnjoj utakmici Final Foura Lige nacija između Nizozemske i Hrvatske (4-2). Vatreni su ponovno pokazali karakter i preokrenuli utakmicu. Ova generacija ponovno nam je ponudila nešto veliko i svaki put, baš svaki, naučila nas nekim stvarima. Izdvojit ćemo vam njih 10 koje smo naučili iz ove epske utakmice:

Image
O OVOM ĆEMO PRIČATI UNUCIMA /

Ugledni stručnjak secirao nam je epski trijumf: 'Dalić je opet povlačio dobre poteze, a u jednom segmentu smo bili izvanredni'

Image
O OVOM ĆEMO PRIČATI UNUCIMA /

Ugledni stručnjak secirao nam je epski trijumf: 'Dalić je opet povlačio dobre poteze, a u jednom segmentu smo bili izvanredni'

Da je Bruno Petković čovjek za velike utakmice

U katarskim pustinjama šokirao je Brazilce u 117. minuti, dok je Nizozemce bacio u očaj u 98. dalekometnom žabicom s nekih 23 metra. Nema sumnje, Bruno Petković je pokazao da je igrač za velike utakmice i čovjek odluke. Osim što je zabio, Petković je i iznudio penal kod 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Da Vatreni imaju karakter

Ova generacija Hrvatske u genima i razmišljanju ima jedno jako oružje, a to je karakter. I kad gube, oni ne odustaju i teško ih je slomiti. Malo je takvih reprezentacija koje su iskovane u ognju rata za slobodu, koje u sebi imaju ratnički duh i nacionalni naboj koji te tjera do krajnjih granica. Pomalo bolesno i nevjerojatno.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Da su Hrvati kraljevi produžetaka

Pokazali su to na SP-u u Rusiji 2018., potvrdili na Mundijalu u Kataru, a sinoć su demonstrirali svoju specijalnost zabivši dva gola u produžecima. Jednostavno, već su se specijalizirali za sudačke dodatke u kojima je pijedestal njihov i mnogi se tome dive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Da Zlatko Dalić sjajno vuče poteze

Izbornik Zlatko Dalić ima nos za promjene stanja na terenu, ubacivanje igrača, mijenjanje taktike... Opet je pogodio uvođenjem Brune Petkovića i odlukom da Ivana Perišića stavi na poziciju lijevog beka, a Luku Ivanušeca ispred njega. Time su naši bili opasni i kreirali šanse po krilu.

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Da Luka Ivanušec ima senzore za dodavanja

Kako li je samo podvalio onu loptu za 2-1 Mariju Pašaliću, među braničima Nizozemske iz kosa, u teškoj situaciji. To mogu samo najbolji i oni koji vide situaciju drugačije. U tom trenutku dodavanja, u liniji su bila četvorica nogometaša Nizozemske, a još trojica u liniji ispred. On je pronašao međuliniju i dodao Pašaliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Da Mario Pašalić ima sjajan osjećaj za prostor

Njegova specijalnost i je da se ubacuje iza leđa suparničkim obranama, ali ovog je puta bio okružen njima trojicom i nanjušio dodavanje Luke Ivanušeca. Odlično je pratio igru i kreaciju svog suigrača i matirao Bijlowa.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Da su velika momčad

Hrvatska je velika momčad kojoj se divi čitav nogometni svijet. Vatreni su se pretvorili u svjetski nogometni pedigre koji svojom igrom čini velike stvari. Opet su nas počastili nemogućom avanturom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Hrvatska ne gubi glavu

Nikad, ali baš nikad Vatreni mentalno ne padaju, niti kad su izdominirani. Svaki put pronalaze mentalnu snagu i zaigraju svoju igru i u trenucima kad bi se mnogi pogubili. To mogu samo velike momčadi. Tome je razlog i to što su već odigrali puno utakmica u kojima su se vraćali, pa su svjesni što mogu.

Da Hrvatska ima najbolje navijače na svijetu

Hrvatski navijači na De Kuipu stvorili su domaćinsku atmosferu. Nikad Nizozemci na svom terenu nisu doživjeli takve salve zvižduka, da nisu znali igraju li u Hrvatskoj ili kod kuće. U Rotterdam ih je došlo više od 14.000, prema nekim procjenama ih je bilo i više od 15 000 i svojom pjesmom nosili su Hrvatsku ka finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da igraju nošeni nacionalnim nabojem

Zlatko Dalić jučer je nakon utakmice opet istaknuo da je ovo bila pobjeda za narod, za Hrvatsku. Naši nogometaši igraju za Hrvatsku, za ljude i nacionalni naboj im je bitan. To im je pogonsko gorivo. Čestitke dečkima, opet su pokazali kako se igra i bori za hrvatski narod, te koliko su im navijači bitni.

Image
Foto: Pixsell
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo