BLAMAŽA MODRIH U KRANJČEVIĆEVOJ / Lokomotiva pobijedila Dinamo, Petković promašio penal, Periću poništen pogodak u samoj završnici

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Mateo Marić u osmoj minuti susreta

7.11.2021.
17:25
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Lokomotiva je iznenađujuće pobijedila DInamo u 15. kolu Prve HNL. U Kranjčevićevoj je rezultat bio 1:0. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Mateo Marić u osmoj minuti susreta.

Mladi napadač Lokomotive svoj je prvi pogodak u HNL-u u karijeri postigao nakon odlične kombinacije Dabre i Cipetića na desnom krilu nakon koje je Cipetić uputio prizemni ubačaj točno na bijelu točku gdje ga je dočekao Marić i snažnim udarcem svladao Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SJAJNE VIJESTI IZ ŠPANJOLSKE /

Modrić se oporavio, igrat će za Hrvatsku protiv Malte i Rusije

Image
SJAJNE VIJESTI IZ ŠPANJOLSKE /

Modrić se oporavio, igrat će za Hrvatsku protiv Malte i Rusije

Lokosi poveli, Petković promašio svoj prvi penal ove sezone

Lokomotiva je bila bolji suparnik u prvih pola sata kada je mogla i povećati prednost, da bi zatim Dinamo preuzeo kontrolu igre. Najveću priliku za poravnanje aktualni prvak imao je nakon što je sudac Pajač dosudio kazneni udarac zbog duela Cokaja i Andrića.

Napadač Dinama dao si je dug for, branič Lokomotive je uklizao, ali nije dotaknuo ni loptu niti nogu suparničkog igrača. Andrić je potom pao preko Cokaja, a Pajaču su trebale dobre dvije minute da na osnovu pregleda snimke ipak pokaže na bijelu točku. Udarac Petkovića u 38. minuti bravurozno je obranio Santini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo dominirao, ali nije zabio

U drugom poluvremenu igralo se samo na polovici terena koja pripada Lokomotivi, štoviše, domaći sastav u dugim razdobljima igre nije mogao niti izaći iz svog kaznenog prostora, ali Dinamo je propuštao priliku za prilikom.

Početkom sudačke nadoknade Perić je uspio i ugurati loptu iza Santinija u mrežu nakon ubacivanja Oršića, ali nakon što je VAR pregledao akciju ustanovljeno je kako jedan igrač Dinama na njenom početku bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi Dinamo je tako ostao na 27 bodova, tri manje uz utakmicu manje od vodećeg Osijeka, a s istim brojem bodova i utakmica kao treća Rijeka, dok je Lokomotiva skočila na peto mjesto sa 21 bodom koliko ima i šesta Gorica.

Lokomotiva - Dinamo 1:0

Lokomotiva: Santini; De Haas, Pivarić, Miličević, Cipetić, Čokaj, Marić, Soldo, Kačavenda, Aliyu, Dabro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković; Perić, Tehophile, Leovac, Ristovski, Mišić, Bulat, Špikić, Oršić, Petković, Andrić

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Dino Perić je zabio za 1:1, ali poništio mu je VAR pogodak.

85' Promjena kod Dinama. Marko Tolić ulazi umjesto Ristovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Desetak minuta prije kraja može se reći da je Dinamo zaslužio bar jedan pogodak, no na semaforu još uvijek stoji 1:0 za Lokomotivu.

77' Nova velika šansa za Dinamo, Petković je u mat-poziciju gurnuo Ivanušeca, ali nije bilo dovoljno koncentracije u završnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Nakon dominacije Dinama došla je i Lokomotiva malo pred vrata Modrih. Marić je pucao, ali spreman je na to bio Livaković. U međuvremenu ušao je Luka Menalo umjesto Marina Leovca.

60' Ivanušec ulazi u igru, izlazi Bulat. Kod Lokomotive će u igru Kulenović umjesto Dabre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Stvorio je Dinamo više prilika u ovih nepunih 7 minuta, nego u cijelom prvom poluvremenu. Jasan je plan igre u drugom dijelu, Petković je fokalna točka napada i od njega se očekuje da proigrava, Oršić je došao u šansu, a nakon toga i Špikić, no nema još pogotka.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

38' Petković je promašio penal za Dinamo. Nakon dugog pregleda VAR-a pokazao je sudac na bijelu točku, Petković je uzeo loptu, ali Santini je pročitao njegove namjere i obranio taj udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Nakon pola sata malo se smirila utakmica, nema nekih velikih šansi i to ide na ruku Lokomotivi, vrijeme sad radi za njih i odgovara im ovakva mirnija utakmica.

21' Odlična šansa za Lokomotivu! Pivarić je izašao oči u oči s Livakovićem, ali obranio je refleksno golman Dinama ovu šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' Nije Dinamo opasan, kao da su se ispuhali Modri protiv Rapida i sad jako teško ulaze u prilike. Trebat će im puno više od ovakve igre da bi preokrenuli ovu utakmicu.

8' Vodi Lokomotiva! Cipetić je uputio jednu oštru loptu s desne strane u sredinu, prošla je ta lopta kroz kazneni prostor Dinama i došla sve do Marića koji zabija za vodstvo Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica.

Igrači Dinama se, nakon uvjerljive pobjede protiv Rapida, okreću prvenstvu u kojem slijedi gradski derbi s Lokomotivom. Susret 15. kola Lokomotiva - Dinamo na rasporedu je u nedjelju s početkom u 15 sati na stadionu Kranjčevićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rapid je apsolviran na najbolji mogući način stoga je i lakše zaboraviti i ostaviti iza sebe taj susret. Prva sljedeća utakmica uvijek nam je najbitnija, a tisuću puta smo istaknuli da je HNL najbitnije i najznačajnije natjecanje. Fokusiramo se na Lokomotivu koja je nezgodan protivnik. Sigurno da neće biti nimalo lako, svakako i zbog fizičkog i emotivnog pražnjenja koje se dogodilo u utakmici s Rapidom. Vjerujem da i dalje imamo snage, mogućnosti, energije i želje da i u tu utakmicu uđemo jednako angažirani i željni dobrog rezultata kao u četvrtak", rekao je trener Dinama Damir Krznar u razgovoru za službenu stranicu kluba.

Nema bitnih igrača

Lokomotiva je trenutno na šestom mjestu ljestvice s osvojenih 18 bodova. U posljednjem međusobnom ogledu Dinamo je na Maksimiru slavio 1:0. Kakvu momčad na suprotnoj strani u nedjelju očekuje trener Krznar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost ritam jakih utakmica s malo dana odmora i dalje uzima svoj danak. Ostali smo u ovom trenutku i bez Šutala koji je kod jednog pada u susretu protiv Rapida osjetio istegnuće ramena i neće biti u konkurenciji jer je ozljeda nešto teže prirode. Igrači koji su i dalje izvan kadra su Ademi, Čop i Jurić. Dilaver također ne konkurira jer je bio na jednoj težoj operaciji zuba. Petković i Andrić osjećaju posljedice tog teškog dvoboja protiv Rapida, ni s njima nismo još na sigurno hoće li početi utakmicu. Trudimo se osposobiti ih, a hoćemo li uspjeti znat ćemo tek na dan utakmice.

Vraćaju se Soldo i Kačavenda

Oglasio se uoči utakmice i trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega čestitke Dinamu na odlično odigranoj utakmici, nadam se da neće biti u tom izdanju protiv nas u nedjelju. Ne znamo na koji način će oni ući u utakmicu, hoće li se odlučiti za isti sastav ili će izrotirati igrače. 
U svakom slučaju mi smo u određenom boljem položaju zato što smo imali četiri, pet dana mira gdje smo mogli lakše trenirati te nismo bili pod tolikim opterećenjem kao što je bio Dinamo", rekao je Čabraja pa dodao:

"Nastavno na kadar, Soldo nam se vraća. Kačavenda je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona, i u konačnici samo će nam Mersinaj nedostajati, svi ostali igrači biti će nam na raspolaganju", zaključio je trener Lokosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Lokomotive i Dinama pratite uživo od 15 sati u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo