Svaka čast: Hrvatica zablistala u New Yorku!

Hrvatska atletičarka Lisa Stublić osvojila je četvrto mjesto na iznimno jakom polumaratonu održanom u nedjelju u New Yorku.

16.3.2014.
14:56
VOYO logo

Stublić je do cilja došla nakon jednog sata, devet minuta i 36 sekundi. Slavila je Kenijka Sally Kipyego, srebrna na 10.000 metara s Olimpijskih igara u Londonu, s vremenom 1:08:31, a između nje i Lise su se smjestile Etiopljanka Bizunesh Deba i Amerikanka Molly Huddle.

Podsjećamo, Stublić je lani u New Yorku osvojila treće mjesto u vremenu hrvatskog rekorda (1:09.18). Za dva tjedna našu atletičarku očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu u Kopenhagenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškoj utrci u New Yorku najbrži je bio Kenijac Geoffrey Mutai, inače dvostruki pobjednik slavnog Njujorškog maratona. Na dvostruko kraćoj dionici u istom gradu Mutai je ove nedjelje pobijedio u vremenu 1:00:50. Drugo je mjesto osvojio Britanac Mo Farah (1:01:08), olimpijski pobjednik i svjetski prvak na 5000 i 10.000 metara. Farah se u jednom trenutku utrke spotaknuo i pao, te nakon toga više nije uspio nadoknaditi zaostatak za Mutaijem.

Nakon ulaska u cilj Farah se srušio, a Daily Mail piše da je prevezen u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo