Prvaci pa gubitnici / Njemačka zadnji put ispala dok je Hitler bio na vlasti, Hrvatska među dvije najbolje reprezentacije

Kad tužni Nijemci stignu kući na ulicama će ionako pronaći - našu dijasporu koja glasno navija za Hrvatsku

27.6.2018.
22:33
VOYO logo

I Alice in Chains navijaju za Hrvatsku, i slavni Jose Mourinho hvali Hrvatsku, i stotine Rusa jučer su na utakmicu došli u crveno-bijelim dresovima. Nakon tri uvjerljive pobjede, ne čini se samo Hrvatima da naša reprezentacija može do finala. Hrvatska i Urugvaj su trenutno dvije najbolje reprezanticije na svijetu. A da više niš tanije kao prije, govori i propast Njemačke koja prvi put u povijesti nije prošla skupinu.

>> Njemačka ispala nakon sramote protiv Južne Koreje, Švedska osvojila skupinu F

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krah Njemačke nakon sramotnog poraza, Južna Koreja srušila Njemačku, poraz Njemačke sve je usrećio - vrište naslovnice svjetskih medija. Tužna su bila lica njemačkih navijača nakon što su izgubili 2:0 od Južne Koreje. Njihova reprezentacija ovako loše nije prošla već 80 godina. Zadnji puta nisu prošli skupinu kada je na vlasti bio - Hitler.

"Vrlo sam razočaran, što drugo mogu reći? Sada letimo kući, a s nama u avionu vrlo će vjerojatno letjeti i njemačka reprezentacija, što da kažem, veliko razočaranje", kazao je njemački navijač Sergei Holzer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I opet se potvrdilo proklestvo prvaka koji četiri godine poslije postaju gubitnici.
1998. Francuska je pobijedila na svjetskom prvenstvu, a 2002. nije prošla skupinu. 
Talijani su postali prvaci 2006. godine - 2010. nisu došli do nokaut faze. Ista sudbina zatekla je i Španjolsku - slavili su 2010. godine, a plakali 2014. kada je Njemačka pobijedila. Kao što znamo, danas, četiri godine kasnije, Nijemci pakiraju kofere za povratak kući.

A kad tužni Nijemci stignu kući - na ulicama će ionako pronaći našu dijasporu koja glasno navija za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavila je sinoć cijela Hrvatska, predsjednica je već najavila da ide na utakmicu s Danskom, uspjeh veseli i premijera. "Čestitke hrvatskoj reprezentaciji. Sjajna vijest, tri utakmice, tri pobjede i ja se nadam uz puno elana i puno odlične igre za drugi krug, očekujemo velike rezultate od ove sjajne generacije."

Velike rezultate od naših sada već očekuje cijeli svijet: u stranim kladionicama smo među šest favorita za prvaka svijeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šoumen Svjetskog prvenstva nedvojbeno je Diego Armando Maradona. Prvo je pleasao s nigerijskom navijačicom, zatim divljao, a naposljetku mu je pozlilo pa mu je pružena liječnička pomoć. 

Maradona luduje, Nijemci idu doma, a Hrvatska? Hrvatska je već među dva najbolja sastava - samo mi i Urugvaj imamo tri pobjede i devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo