ZANIMLJIVA BERLINSKA SKUPINA / Njemačka ili Španjolska ostat će bez drugog kruga, Srbija protiv Italije za prvo mjesto

Image
Foto: AP

Mjesto u drugom krugu iz skupine A osigurao je Izrael pobijedivši Poljsku 75-73, a istovremeno zatvorio nadu reprezentaciji BiH, kojoj više ni pobjeda nad Rusijom u posljednjem kolu ne može donijeti mjesto među četiri najbolje reprezentacije

10.9.2015.
7:31
AP
VOYO logo

Italija je u Berlinu pobijedila Njemačku s 89-82 u produžetku te će se u četvrtak sa Srbijom boriti za prvo mjesto u skupini B dok će Njemačka protiv Španjolske igrati za četvrto mjesto, pod uvjetom da Turska svlada Island.

Nijemci su priliku za pobjedu propustili u regularnom vremenu. Ušli su u posljednjih 27 sekundi s prednošću 75-72, ali je nisu znali sačuvati. Imali su na 76-76 i gotovo pet sekundi za posljednji napad u kojem je Nowitzki asistirao Schroederu, ali je bek Atlanta Hawksa promašio polaganje. Do posljednje minute produžetka vodila se izjednačena borba. No u posljednjoj minuti Talijani su napravili 7-0, od čega je pet posljednjih poena ubacio Marco Belinelli za konačnih 89-82.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gallinari je s 25 koševa i 9 skokova bio najbolji talijanski igrač i ključan u regularnom dijelu kad je Italija hvatala zaostatak. Bargnani i Belinelli ubacili su po 17 poena. Schroeder je ubacio 29 poena za Njemačku, kojoj ni 14 poena i 10 skokova Dirka Nowitzkog nisu pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednim uvjerljivim nastupom i pobjedom nad Turskom 91-72 košarkaši Srbije stigli su na prag prvog mjesta u skupini B. Raduljica s 20 poena i Teodosić sa 17 bili su najbolji srpski strijelci, dok je za Turke Muhammed Ali postigao 16 koševa, a Erden 14. Kako u posljednjem kolu igraju protiv Islanda, Turci su vjerojatno jedan od četiri berlinska putnika za Lille.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj utakmici dana Španjolci su bez većih problema svladali Island 99-73 i danas ih očekuje dvoboj s Njemačkoj za prolaz dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D Češka je pobjedom nad Belgijom 66-64 osigurala mjesto u osmini finala, samo je pitanje s koje će pozicije Česi ići u Lille i protiv koga će tamo igrati. U neizvjesnoj završnici Česi su uspjeli obraniti prednost koju su imali većim dijelom dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jan Vesely je ubacio 21 koš uz 12 skokova za pobjednike, a Tomaš Satoransky dodao 14 poena. Strijelce Belgije predvodili su Tabu s 12 i Gillet s 10 koševa. I Belgija će biti među putnicima za Lille uspije li u posljednjem kolu pobijediti Ukrajinu.

Ukrajina je pobjedom 75-74 nad domaćinom skupine D u Rigi potpuno zakomplicirala situaciju uoči posljednjeg kola. Lipovskij je 15 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja, a latvijski kapetan Janičenoks promašio šut za pobjedu na isteku vremena. Fesenko je s 21 košem predvodio pobjedničku momčad, a Lipovij je ubacio 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Latvijce je Bertrans postigao 17 poena, a Berzinš 13. Češka je pobjedom nad Belgijom osigurala mjesto u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favorizirana Litva uz puno je muke svladala Estoniju 64-62 čime je osigurala odlazak u Lille.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto u drugom krugu iz skupine A osigurao je Izrael pobijedivši Poljsku 75-73, a istovremeno zatvorio nadu reprezentaciji BiH kojoj više ni pobjeda nad Rusijom u posljednjem kolu ne može donijeti mjesto među četiri najbolje reprezentacije koje će iz Montpelliera preseliti u Lille.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelce je do pobjede predvodio Gal Mekel s 18 koševa, Fischer je ubacio 15, a Casspi 14. Kulig i Waczynski su s po 13 koševa svaki bili najbolji strijelci Poljske.

Nakon nevjerojatnog preokreta i pobjede protiv Izraela u produžetku, košarkaši Bosne i Hercegovine teško su poraženi u dvoboju s Finskom koja je slavila s 88-59. Finske strijelce predvodio je Wilson sa 16 koševa, Koponen je ubacio 14, a Nuutinen 13. Strijelce BiH predvodio je Albijanić s 14 poena, Kikanović je dodao 13.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnju utakmicu dana odigrali su Francuska i Rusija, a branitelji naslova slavili su sa 74-67.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o Eurobasketu pratite na našem specijalu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo