NJEMICE STRAHUJU OD IMPRESIVNIH HRVATICA: / 'Pokazale su nevjerojatan borbeni duh i strast. Sve su nas iznenadile'

Image
Foto: Profimedia

Aktualne svjetske rukometne prvakinje Nizozemke pobijedile su Njemačku sa 28-27, ali će o plasmanu u polufinale odlučivati utakmica Hrvatske i Njemačke

15.12.2020.
11:19
Profimedia
VOYO logo

Hrvatske rukometašice nalaze se korak do najvećeg uspjeha ženskog rukometa, plasmana u polufinale europskog prvenstva u Danskoj. Za ulazak u polufinale borit će se u utorak u 18:15 sati protiv Njemačke, a Hrvatska s pobjedom sigurno ide dalje, ali može čak i s porazom.

HRVATSKE RUKOMETAŠICE NA KORAK DO POLUFINALA: Evo što im treba za prolazak i gdje gledati utakmicu; ‘To će biti presudno’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske rukometašice nikada do sada na Euru nisu slavile protiv Njemica. Imaju tri poraza, a posljednji datira s Eura 2014. kada su u grupnoj fazi izgubile 26:24.

U posljednjih godinu dana igrale su s njima četiri puta, Njemačka je slavila dva puta, a sva susreta su završila bez pobjednika. U lipnju 2019. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Koprivnici je bilo 24-24. Uzvrat je pripao Njemicama s 25-21 i one su otišle u Japan. U listopadu te iste godine igrale su dva prijateljska susreta. U zagrebačkoj Areni, bez igračica Podravke, bilo je 21-21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga u njemačkoj reprezentaciji vlada optimizam iako su u ponedjeljak izgubile od Nizozemki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj poraz ništa ne mijenja. I prije je bilo jasno da moramo pobijediti Hrvatsku ako želimo u polufinale. Znamo koje su im jače i slabije strane", rekao je uoči utakmice njemački izbornik HenkGroener.

"Od prošle godine u stalnom sam kontaktu s Nenadom Šoštarićem i valjda sam jedini koji nije iznenađen njihovim napretkom. Međutim, i ja sam bio iznenađen s njihove četiri pobjede u četiri utakmice", kazao je. Veliki problem Njemica protiv Nizozemske bila je neučinkovitost u napadu. Promašile su puno prilika i time bacile sjenu na dobru igru u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Hrvatske moramo biti hrabriji i brži", zaključio je Groener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postala sam njihov fan. Pokazale su nevjerojatan borbeni duh i strast. Uvijek daju sve od sebe i jako su napredovale. Međutim uvjerene smo da imamo sve što je potrebno da bismo ih pobijedile", rekla je Antje Lauenroth.

"Ne možemo uspoređivati ovu Hrvatsku s onom iz 2019. Sve su impresionirale svojim predstavama ovdje", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjerena sam da ćemo pobijediti s dva gola razlike, a onda odigrati još dvije utakmice u Herningu", kazala je Marlene Zapf u najavi obračuna za polufinale.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo