DINAMO UVJERLJIV U UNEŠIĆU / Niželigaši pošteno namučili Hajduka i Rijeku!

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Čak dva od tri najjača hrvatska kluba imala su velikih problema u susretima osmine finala Hrvatskog kupa protiv niželigaša.

30.10.2013.
15:48
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Vodeća momčad Prve HNL i branitelj naslova pobjednika Kupa, splitski Hajduk tek je nakon produžetaka uspio sa 3-1 (1-1, 0-1) svladati četvrtoligaša Vinogradar u Mladini u osmini finala, te se plasirati u četvrtfinale.

Kao i prije devet godina, Kup dvoboj Vinogradara i Hajduka riješen je nakon produžetaka, a ponovno su u dodatnih 30 minuta uspješniji bili Splićani. Vinogradar je poveo golom Povrženića (37), a Hajduk je izjednačio preko Bencuna (64-11m). Otpor domaćih Splićani su "slomili" tek u drugom produžetku kada su se u strijelce upisali Kouassi (108) i Kiš (113).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

I Rijeka je teško došla do 3-1 (0-0) pobjede protiv trećeligaša Podravine u Ludbregu. Domaći su poveli preko Bochla (58), ali Alispahić (65) je brlo brzo uspio poravnati da bi pobjedu Riječanima s dva gola donio njihov najbolji strijelac Benko (75, 90-11m) koji je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Dinamo je bez problema u Unešiću svladao trećeligaša Zagoru sa 5-0 (2-0). Put "modrima" ka pobjedi otvorili su Fernandes (39) i Šimunić (43) u završnici prvog poluvremena, a u nastavku su Čop (47, 60) s dva i Beqiraj (81) s jednim golom postavili konačni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 je u Kranjčevićevoj ulici svladala Zagreb sa 4-3 boljim izvođenjem 11-eraca nakon što u 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Zadar je kao gost u Vinkovcima svladao Cibaliju sa 2-0 (1-0) golovima Begonje (24) i Tadića (52), dok je istim rezultatom Inter iz Zaprešića svladao Novigrad. Pogotke za Inter postigli su Čeliković (59) i Nestoroski (64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije danas još igraju Međimurje - Osijek i Slaven Belupo - Lučko.

Ždrijeb parova četvrtfinala održati će se 5. studenoga s početkom u 12 sati. Prema kalendaru natjecanja, prve utakmice četvrtfinala igrat će se 27. studenoga, a uzvrati 4. prosinca. Dinamo i Rijeka u terminu prvih utakmica igraju susrete Europske lige, pa će oni će prve utakmice igrati 4. prosinca, a uzvrate prema rezervnim terminima koje će odrediti Povjerenstvo za natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo