Goluža i dalje siguran u sebe / 'Nitko neće voditi reprezentaciju s toliko srca kao ja'

"Nitko nikad neće voditi reprezentaciju s ovakvim srcem kao što je vodim ja", Tako je Slavko Goluža, samo za RTL Danas, odgovorio kritičarima nakon osvojenog četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu rukometaša u Danskoj. Kaže, falilo je sreće, a smještaj je zbilja bio grozan.

28.1.2014.
18:22
VOYO logo

Slavio je, ljutio se, da bi se iz Danske ipak vratio bez medalje, ali sa smiješkom jer za njega je četvrto mjesto - velik uspjeh.

"Mislim da smo u datom trenutku napravili najviše što smo mogli. Isto tako je jedna lopta mogla otići na našu stranu, malo više sreće da je bilo, bilo bi sve ok", rekao je Slavko Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako se spominje i moguća ostavka jer u pet natjecanja ima tri bronce, jedno četvrto i jedno peto mjesto. Ali o odlasku ne razmišlja, on podršku Gobca ima.

"Pa gledajte, oni su zadovoljni. Nitko nikad neće voditi reprezentaciju s ovakvim srcem kao što je vodim ja", izjasnio se Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A vodio ju je u životinjskim uvjetima. Tako je barem sam rekao kada se obrušio na organizatore jer hotel u Aarhusu ima ocjenu 7,1, a onaj u Kopenhagenu tek 6,6. Na Golužinu stranu na kraju je stao i Karabatić, pa čak i neki danski mediji koji su kritizirali organizaciju.

"Normalni uvjeti to su da ima dobar krevet i da ima dobru ishranu. Mi nismo imali to na tom nivou", dodao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nivou je bio Vori, za kojeg se izbornik nada da neće tako skoro stopama Lackovića, Balića i ostalih.

"Na putu do aerodroma prišao mi i pitao me: 'Izborniče, dokle ćemo mi?' Kažem: 'Dok budeš mogao'", kazao je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i do Rija, što je Golužin fokus. A u međuvremenu?

"Ne mogu reći da mi idemo nastupati samo na ovim europskim i svjetskim takmičenjima. Prema tome, hrvatska reprezentacija uvijek ide na najviše", kazao je izbornik reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tog najvišeg već deset godina nema, a možda u Kataru bude promjena.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo