narušava im ugled / Nitko ne želi imati veze s njim: Zbog optužbe princa Andrewa za silovanje maloljetnice poznata britanska utrka mijenja ime

Image

Zbog optužbi za silovanje maloljetnice konjička utrka razmišlja o promjeni imena kako bi se uklonila povezanost s princem Andrewom.

19.1.2022.
8:58
VOYO logo

Konjička utrka u Velikoj Britaniji, The Duke of York States, mijenjat će ime događaja kako se utrka ne bi povezivala s princem Andrewom, sinom Kraljice Elizabete, koji je optužen za silovanje maloljetnice.

Naime, utrka je izvorno 1895. nazvana u čast princa Georgea, poslije kralja Georga V. Ipak, kako princ Andrew također nosi titulu vojvode od Yorka, organizatori utrke žele ukloniti sumnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utrka je nazvana u čast princa Georgea koji je postao George V. Ona nikad nije bila izravno povezana s prince Andrewom. No, razmislit ćemo o tome da taj naziv bude jasniji jer se odnosi na sasvim drugog vojvodu od Yorka."

Odbačen prinčev zahtjev, vodi se sudski proces za moguće silovanje

Jedan od prijedloga za novo ime je '1895. Duke of York Stakes', što na veoma jasan način uklanja bilo kakvu povezanost s princem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Andrew je u siječnju 2022. izgubio svih petnaest vojnih dužnosti koje je komandirao, a nije obnašao od 2019. kada je engleska kraljica suspendirala sve njegove vojne aktivnosti.

Sudac Kaplan u New Yorku je prije tjedan dana odbacio Andrewove pokušaje da se odbaci slučaj, tako da će se nastaviti sudski proces u kojem Virginia Giuffre optužuje bivšeg vojvodu za silovanje dok je imala samo sedamnaest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo