'OSVOJIO MOUNT EVEREST' /

Nikola Pilić napustio srpsku Davis Cup repku

Image

Legendarni teniski stručnjak kaže da je odluku donio odmah nakon posljednjeg osvajanja "salatare", ali da nije htio kvariti veselje.

25.12.2010.
12:53
VOYO logo

Hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić (71) odlučio je prekinuti suradnju sa srpskom Davis Cup reprezentacijom, u kojoj je imao ulogu savjetnika izbornika Bogdana Obradovića nakon što je ove godine Srbija osvojila najcjenjeniji momčadski trofej u tenisu, a tu je svoju odluku službeno objavio u subotu.

"Ja sam još nakon osvajanja Davis Cupa odlučio da više neću biti savjetnik, ali nisam želio kvariti veselje. Za mene je osvajanje Davis Cupa s trećom različitom reprezentacijom pravi Mount Everest i dalje se ne može. Tako sam i 2005. učinio s Hrvatskom. Neću voditi četvrtu reprezentaciju, pola stoljeća sam u Davis Cupu, napravio sam sve što treba i sada se mogu koncentrirati na druge stvari", rekao je Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilić je u karijeri tri puta osvajao Davis Cup kao njemački izbornik (1988, 1989 i 1993), te jednom kao hrvatski 2005., dok je ove godine pomogao srpskoj reprezentaciji u osvajanju ovoga natjecanja kao savjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo