KONAČNA ODLUKA /

Niko Kovač: Gotovo je s reprezentacijom

Image

Niko nije bio naš najbolji nogometaš, ali je bio zadnji kojeg bih se odrekao, prokomentirao je odluku kapetana izbornik Slaven Bilić.

8.1.2009.
10:12
VOYO logo

Kapetan nogometne reprezentacije Niko Kovač neće više igrati za Hrvatsku. Odluku o prestanku igranja, o kojoj se nadugo i naširoko pisalo još od završetka Europskog prvenstva u Švicarskoj i Austriji, Kovač je donio nakon razgovora s izbornikom Slavenom Bilićem u srijedu u Münchenu.

- Odluka je donesena, više neću igrati za Hrvatsku. Moj razgovor s Bilićem bio je pošten, otvoren i moram reći da sam iznimno počašćen što sam  mogao surađivati sa čovjekom kao što je on - rekao je Kovač stariji reporteru Sportskih novosti. Dodao je i da nema pravo težinom svoje klupske situacije opteretiti reprezentaciju budući da mu je proljetni angažman u austrijskom Red Bullu pod velikim upitnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Kovačevu odluku prihvatio, izbornik Bilić nije bio sretan raspletom situacije.

- Ne želim biti patetičan tip, demagog, pa mogu slobodno reći da Niko Kovač nije bio najbolji član reprezentacije, ali sam ga držao možda najvažnijim. Kad me se pitalo koga bih se mogao odreći, uvijek bih govorio da znam koga se prvog ne bih odrekao, a to je bio kapetan. No, njegov status u Red Bullu je takav da objektivno ne možemo očekivati da ćemo ga za najvažnije mečeve kvalifikacija imati u optimalnoj formi - rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo