komplimenti za Čilića / Nihikori: Teško je steći samopouzdanje kada protivnik tako igra

Image
Foto: AP

U svom prvom Grand Slam finalu Japanac Kei Nishikori je 'pometen' od Marina Čilića sa 3-6, 3-6, 3-6 za sat i 54 minute igre, ali ističe da je naučio dosta u protekla dva tjedna.

9.9.2014.
16:03
AP
VOYO logo

Kei Nishikori sinoć je, baš kao i naš Marin Čilić, po prvi put nastupio u finalu nekog Grand Slam turnira, no na njegovu nesreću, nije imao apsolutno nikakve šanse.

Nishikori je, iako je u polufinalu izbacio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, u finalu ostao bez ikakvog odgovora na Marinove briljantne servise i duge lopte koje su u velikom broju slučajeva padale na ili pored same osnovne linije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanac je ustvrdio kako je sretan što je dogurao do finala ovako velikog natjecanja, no za poraz nije bio previše samokritičan, jer se i on, kao i cijeli svijet, složio - Marin je sinoć bio izvanredan.

"Naravno da sam razočaran, ali ipak su ovo bila odlična dva tjedna. Bio sam malo nervozan i odigrao sam jedan od najlošijih mečeva. No, Čilić je odigrao fantastično, odlično je servirao, bio je brz, agresivan i na bekendu i na forhendu. Teško je steći samopouzdanje kada protivnik tako igra. Možda me je i umor sustigao. Odigrao sam pet setova protiv Raonića i Wawrinke, a onda u polufinalu težak meč po velikoj vrućini protiv Đokovića. Ipak, naučio sam dosta u ova dva tjedna", izjavio je Nishikori na konferenciji za novinare nakon finala US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo