dominacija u formuli 1 / Nico Rosberg slavio u Japanu, Mercedesu treći uzastopni naslov konstruktora

Image
Foto: AP

Ovo je 23. pobjeda Rosberga u Formuli 1 i deveta ove sezone. Hamilton za njim zaostaje 33 boda u poretku vozača, četiri utrke prije kraja

9.10.2016.
9:46
AP
VOYO logo

SUZUKA - Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je VN Japana koja se u nedjelju vozila na stazi u Suzuki, a njegova momčad je došla do trećeg uzastopnog naslova svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora.  

Rosberg, koji je utrku otvorio s najbolje startne pozicije, kroz cilj je prošao ispred drugoplasiranog Nizozemca Maxa Verstappena u Red Bullu i svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mercedes sada ima 593 bodova, zahvaljujući 15 pobjeda u 17 utrka svjetskog prvenstva, a do kraja ima još samo četiri utrke i drugoplasirani Red Bull Racing, koji ima 385 bodova, ga više ne može sustići.

Ovo je 23. pobjeda Rosberga u Formuli 1 i deveta ove sezone. Hamilton za njim zaostaje 33 boda u poretku vozača, četiri utrke prije kraja (SAD, Meksiko, Brazil, Abu Dabi), i Rosberg može biti drugoplasirani u sve četiri utrke iza Hamiltona i svejedno će mu pripasti naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo