Hrvoje Horvat / Nexeov trener za Vijesti.hr: 'Šipić je pivot kakvog nismo imali, a veliki su nam izgledi protiv Španjolske'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Budemo li na razini, bit ćemo u izglednoj šansi protiv Španjolske, vjeruje Nexeov trener Hrvoje Horvat

17.1.2019.
13:04
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nije se nikad dogodilo da Nexe stvori tri reprezentativca u isto vrijeme. Još kada se zna da su u Našicama svojevremeno igrala još trojica (Blažević, Kozina te ozlijeđeni Božić Pavletić), svi u Slavoniji mogu biti ponosni na ono što rade. Jer rade jako dobro i drže kontinuitet što malo tko u Hrvatskoj može.

Sada Nexe ima mogućnost i da prije Zagreba dovede Halila Jaganjca, što je uzrokovalo nepotrebne krive poglede kojih bi moglo biti još jer želi nazad i Sršena, ali ne ulazeći dublje u tematiku, reći ćemo da svime i više nego dobro upravlja HrvojeHorvat na putu ka povijesnom plasmanu prema završnici SEHA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvala vratarima

Klupska je scena tradicionalno tijekom siječnja u drugom planu, a u prvom reprezentacija. Hrvatska u Munchenu djeluje obećavajuće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi se i po rezultatima da je igra dobra, da su dečki na visokoj razini koncentracije i ozbiljnosti. Uspjeli smo odmoriti dosta igrača i nikad smo svježiji u ovoj fazi turnira što je jako bitno jer nas tek čekaju najteže utakmice", rekao je uvodno Cveba mlađi.

Počevši od danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram prvo pohvaliti vratare, stvarno nikad nisu bili na takvoj razini posljednjih godina, a to obrani daje sigurnost i agresivnost, pa i napad dobiva mirnoću što vidimo u postotku realizacije. Ako to danas bude štimalo, mislim da ćemo biti u izglednoj šansi, no Španjolci će kazniti svaki naš lošiji period igre."

Dovoljno im je i pet minuta. Ili dvije kao sinoć za Makedonce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Horvat je lani na Euru bio dio Červarova stožera (Miranda Cikotic/PIXSELL)

"Ne smijemo im ostavljati ni milimetar prostora da se razigraju, obrana mora pomoći Šegi i što je ona bolja, diže vratara i obrnuto. Htjet će se nadigravati s nama i ne smijemo ući u tu zamku jer su oni odlični taktičari. Zato očekujem ratničku Hrvatsku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako im istaknuti mane, odnosno napad na postavljenu obranu?

"Oni imaju taj stil koji se bazira na puno izmjena mjesta i križanja, čekaju pravu situaciju, puno surađuju s krilima i pivotom. Ako to zatvorimo, onda će više potezati Dujshebaev s desne strane, kao i Entrerrios koji je ozbiljan šuter, stoga je bitno da ne budemo samo u plitkoj varijanti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujem i Jaganjca

U našem se stilu nametnuo jedan vaš nekseovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim da je Šipić za sve iznenađenje, ali svi koji ga prate znaju da ovako igra još od prošle godine. Suvišno je trošiti riječi, sve se vidi u priloženom. Napadač kakvog nismo imali, Mali medo velikog srca. Opravdao je poziv i pokazao da je naša velika budućnost na koju ćemo se oslanjati."

Lino mu još ne vjeruje u obrani kao vi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je razlika u koncepciji, kod mene igra na pozicijama dva i pet, a u reprezentaciji su pivoti na tri i četiri. Međutim, mislim da će u budućnosti bilo koji izbornik imati posla da mu nađe mjesto u oba pravca."

Hoće li Červar za drugi krug možda posegnuti za drugim nekseovcem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem Jaganjca, da, on ima moć, energiju i šut s kojim može u određenim trenucima biti od velike koristi."

Hoćemo li onda preko Kolna do Hamburga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi koji navijamo to priželjkujemo, dečki su pokazali da mogu. S obranom i Duvnjakom mi smo respektabilna ekipa koja može dobiti svakoga na Prvenstvu, ali moramo ostati skromni kao dosad i onda možemo daleko."

"Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo