NEVJEROJATAN OBRAT NA 'OTOKU' / Neviđena drama: City u 94. minuti stigao do naslova!

Image
Foto: AP

Manchester City novi je prvak Engleske! Nakon neviđene drame Građani su sa dva pogotka u nadoknadi stigli do 3:2 pobjede protiv QPR-a.

13.5.2012.
17:50
AP
VOYO logo

Nevjerojatnim preokretom u sudačkoj nadoknadi Manchester City je ostvario pobjedu protiv Queens Park Rangersa 3:2 osvojivši prvi naslov prvaka nakon 44 godine.

Premda je u 90. minuti gubio 1:2, City je sa dva gola u sudačkoj nadoknadi okrenuo rezultat izazvavši eurupciju oduševljenja na stadion Etihad. Tvorci velikog preokreta bili su EdinDžeko golom u drugoj minuti nadoknade, dok je gol za naslov zabio Agüero u četvrtoj minuti produžetka. Engleski mediji opisali su posljednje minute prvenstva jednim od najuzbudljivijih u povijesti otočkog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cityjev konkurent za naslov Manchester United pobijedio je na gostovanju Sunderland 1:0 i trebao je kiks Cityja na svom terenu kako bi bio prvak. Do sudačke nadoknade AlexFerguson je slavio, no titula je ipak otišla na drugi kraj grada. Na koncu su oba Manchestera završila sezonu za 89 bodova, no City je osvojio naslov zbog bolje razlike pogodaka.

City je poveo golom Zabalete u 39. minuti, no u 48. minuti je izjednačio Cisse. Kada je Burton u 55. minuti dobio crveni karton činilo se kako će City lako do pobjede, no umjesto slavlja domaćina vidjeli smo gol gostiju koji su u 65. minuti poveli preko Mackiea. Sve do 90. minute QPR je držao vodstvo, no u ludih pet minuta City je ipak zabio dva gol i stigao do naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo luda i nevjerojatna završnica. Znao sam da možemo do pobjede i kada smo u 90. minuti gubili 1:2," kazao je strijelac pobjedničkog gola Argentinac Aguerro.

Cityjev menadžer RobertoMancini posvetio je titulu prvaka navijačima. "Ovo je naš poklon našim navijačima. Zaslužili smo prvo mjesto, premda moram priznati kako u 85. minuti nisam previše vjerovao da možemo okrenuti rezultat."

"Bio je ovo posve lud dan. Izvan sebe sam. Znam što našim navijačima znači ova titula i presretan sam," kazao je vratar engleske vrste i Cityja JoeHart.

Strijelac prvog gola za City, Pablo Zabaleta u završnici utakmice bio je kao u transu. "Od šoka sam posve izvan sebe. Vjerovali smo i to je presudilo. Nismo se željeli predati niti kada su nas svi otpisali."

Premda je do sudačke nadoknade United bio prvak, menadžer Crvenih vragova AlexFerguson ostao je bez nove titule. Sir Alex je na koncu morao potpisati 'poraz'.

"Nitko nije očekivao ovakvu dramu. No, igrač više i pet minuta nadoknade bili su velika prednost koju je City iskoristio. Svi smo razočarani, no čestitam Cityju na prvom mjestu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo