'NIKAD NE ODUSTAJ!' / Neuništivi sportski duh: sirijski izbjeglica koji je u ratu izgubio nogu nosit će olimpijski plamen

Image
Foto: UNHCR

Ibrahim je dokaz da nikakva nedaća ne može slomiti čovjekov duh. Rat mu je prekinuo snove, maknuo ga iz bazena, otkinuo mu nogu, bacio ga u opasno more, no ovaj mu je mladić pokazao zube na najbolji mogući način

22.4.2016.
17:46
UNHCR
VOYO logo

Ibrahim al-Hussein bio je profesionalni plivač, no sve se promijenilo kada je u Siriji izbio rat. Ranjen je u jednom od napada, kada je pokušao pomoći prijatelju te je i sam stradao od bombe. Liječnici su mu morali amputirati desnu potkoljenicu.

U 2014. situacija 27-godišnji Ibrahim se, dijeleći sudbinu svojih sunarodnjaka, u pretrpanom gumenom čamčiću otisnuo na pučinu Egejskog mora, spašavajući goli život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: UNHCR

UNHCR

Dokopao se Grčke i krenuo ispočetka. Izgubljenu nogu zamijenila je proteza. Živi u Ateni, naporno trenira i postiže odlične rezultate za grčki atletski savez osoba s invaliditetom. Osim što pliva, trenira i košarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije samo igra, to je moj život", kaže mladić koji uz treninge provede i deset sati dnevno radeći kao konobar u kafiću.

Ibrahim je u petak izabran da nosi olimpijski plamen  koji je 21. travnja zapaljen u ceremoniji na Olimpiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: UNHCR

UNHCR

"Nosit ću plamen za sebe i za sve Sirijce, za izbjeglice svuda po svijetu, za Grčku, za sport, za moj plivački i košarkaški tim. Moj moto je: nikada ne odustati, uvijek ići naprijed i ja to postižem kroz sport", kazao je Sirijac koji je svoji životom dokazao da je čovjekov duh ono što ni jedna nedaća ne može slomiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike