Šteta! Iz Londona 'odletio' još jedan Hrvat!

Hrvatski bacač kugle Nedžad Mulabegović nije se uspio plasirati u finale bacanja kugle na Olimpijskim igrama u Londonu. Njegov najbolji hitac u duljini od 19.86 metara bio je dovoljan za finale.

3.8.2012.
13:11
VOYO logo

Bio je dovoljan tek za 18. mjesto u kvalifikacijama, dok je 12 najboljih izborilo finale. Najbolji hrvatski bacač kugle je završio deveti u kvalifikacijskoj skupini B, a svoj je najdalji hitac bacio u drugom pokušaju. U prvom je bacio 19.18, a u trećem 19.72 metara. Mulabegović u kvalifikacijama nije uspio ponoviti svoj najbolji rezultat sezone (20.66), koji bi mu donio plasman u finale. No, valja reći i da je uoči natjecanja imao problema s ozljedom budući je istegnuo prsno-rameni dio mišića desne ruke. Najbolji rezultat kvalifikacija ostvario je Amerikanac Reese Hoffa koji je bacio 21.36 metara, dok je kao posljednji, 12. za finale izborio Tajvanac Ming-Huang Chang (20.25m).

Hrvatski kladivaš Andras Haklits ostao je kratak za finale u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Londonu. Njegov jedini ispravan hitac doletio je na 70.61 metar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haklits je završio na 16. mjestu u kvalifikacijskoj skupini A. Norma za finale iznosila je 78 metara, odnosno ondje je vodilo 12 najboljih rezultata, tako da je hrvatski rekorder rodom iz Mađarske ostao bez finala i prije nastupa B skupine. U London je Haklits došao s tek 37. najboljim rezultatom sezone (73.86), a lošu je formu potvrdio u kvalifikacijama ostvarivši jedini ispravni hitac u drugoj seriji. Najbolji rezultat kvalifikacijske skupine A ostvario je Japanac Koji Murofushi koji je dobacio kladivo na 78.48 metara. Podsjećamo, Haklits je na OI u Pekingu osvojio deseto mjesto, a osobni mu rekord iznosi 80.41 metar. Konačni Haklitsov poredak bit će poznat nakon nastupa B kvalifikacijske skupine.

U petak s početkom u 21.35 sati na rasporedu su kvalifikacije u ženskom bacanju diska u kojima nastupa hrvatska rekorderka i dvostruka europska prvakinja Sandra Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo