SAMMIR MEĐU KOCKASTIMA / 'Ne znam hoću li i zaigrati, ali siguran sam u pobjedu'

Image
Foto: PIXSELL

'Makedonci imaju razloga vjerovati da mogu izvući pozitivan rezultat s obzirom na ono što su pokazali u prve dvije utakmice. U Skoplju nas čeka rasprodan stadion, ali tako je svugdje gdje dolazi Hrvatska', govori izbornik Štimac.

10.10.2012.
14:15
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Dva dana prije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu protiv Makedonije u Skoplju s početkom u 20.30 sati izbornik hrvatske nogometne reprezentacije IgorŠtimac odiše optimizmom.

"Prezadovoljan sam radom i aktivnostima igrača na ovim pripremama. Angažman, želja i motivacija su maksimalni, a to je preduvjet za ono što nas čeka u Skoplju. Bit će to jednako teška, ako ne i teža utakmica od one u Belgiji, ali ako budemo trkački jednako raspoloženi i jednako agresivni kao naši domaćini, tada rezultat neće izostati jer smo tehnički kvalitetniji", rekao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije želio govoriti o sastavu s kojim će započeti dvoboj u Skoplju, Štimac je istaknuo kako ima "slatke brige".

"Puno je onih koji konkuriraju za prvih 11. Spremamo se na način da se možemo adaptirati na sve što nas čeka u ovoj utakmici, ali ključno je da se moramo nametnuti i kroz igru tražiti pozitivan ishod", naglasio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik se osvrnuo i na suparnika kojeg iznimno poštuje.

"Makedonci imaju razloga vjerovati da mogu izvući pozitivan rezultat s obzirom na ono što su pokazali u prve dvije utakmice. U Skoplju nas čeka rasprodan stadion, ali tako je svugdje gdje dolazi Hrvatska. To znači da nas poštuju i da vrijedimo. Svi su željni našeg 'skalpa', a nečim smo to zaslužili", dodao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima su se obratila i dvojica novih igrača u hrvatskoj reprezentaciji, Dinamov veznjak JorgeSammir i vratar moskovskog Lokomotiva DarioKrešić, kojima je ovo prvo reprezentativno okupljanje.

"Sretan sam što sam u reprezentaciji. Ne znam hoću li i zaigrati, ali siguran sam da ćemo pobijediti", istaknuo je Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešić je branio za mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske, a u dobi od 28 godina prvi je put stigao u krug reprezentativaca. Za sada ima status trećeg vratara.

"Nikada nisam prestao vjerovati u poziv, a sada kada sam tu ne bi imalo smisla zadovoljiti se statusom trećeg vratara", naglasio je ambiciju Krešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo