ŠTIMAC KRIJE POČETNU POSTAVU / 'Ne očekujete valjda da vam izdiktiram sastav'

Štimac za utakmice protiv Makedonije i Belgije neće moći računati na ozlijeđene Milana Badelja, Dejana Lovrena i Mladena Petrića, dok će Vedran Ćorluka trenirati po posebnom programu, jer je u nedjelju u prvenstenoj utakmici protiv Spartaka iz Moskve igrao pod injekcijom.

3.9.2012.
17:25
VOYO logo

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac kazao je na  konferenciji za novinare kako već zna sastav s kojim će u petak na stadionu u Maksimiru započeti prvu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine protiv Makedonije.

"Ne očekujete valjda od mene da vam već sada izdiktiram imema igrača koji će istrčati protiv Makedonije? Na raspolaganju imam 23 nogometaša od kojih je većina već doputovala u Zagreb, a večeras još očekujemo dolazak IviceOlića i AnteVukušića te IvanaStrinića i NikoleKalinića bez kojih ćemo danas odraditi odraditi relaksacijski trening. Od utorka već radimo na podizanju atmosfere kako bi svladali Makedonce", izjavio je Štimac navodeći kako je njegov stožer već pogledao snimke utakmica koje su Makedonci igrali protiv Portugala i Litve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac za utakmice protiv Makedonije i Belgije neće moći računati na ozlijeđene MilanaBadelja, DejanaLovrena i MladenaPetrića, dok će VedranĆorluka trenirati po posebnom programu, jer je u nedjelju u prvenstenoj utakmici protiv Spartaka iz Moskve igrao pod injekcijom.

"Makedonci su dobili i novog izbornika koji je nekolicinu mlađih reprezentativaca zamijenio iskusnijima. Svjesni smo njihove snage i važnosti ovog dvoboja, ali u njemu će sve ovisiti o nama", najavio je Štimac dvoboj u petak ne krijući zadovoljstvo što je konačno riješena "trakavica" oko Luke Modrića koji je počeo igrati za Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimčev pomoćnik IgorTudor smatra da je naša kvalifikacijska skupina najteža do sada, ali ne bježi od uloge favorita.

"Najvažnije je da na startu u utakmici s Makedonijom osvojima tri boda i da s puno optimizma krenemo u Bruxelles gdje nas 11. rujna očekuje teška utakmica protiv Belgije", kazao je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan naše reprezentacije DarijoSrna smatra da će utakmica protiv Makedonije u svemu biti drugačija od one prijateljske u kojoj je 15. kolovoza u Splitu Hrvatska poražena od Švicarske sa 2:4.

"Mi smo iskusna ekipa koja je već uspješno prošla i dodatne kvalifikacije protiv Turske za odlazak na prošlo prvenstvo Europe, te nas ni eventualno vodstvo Makedonije niti eventualni negativni rezultat iz te utakmice neće pokolebati da izborimo plasman u Brazil", kazao je uvijek optimistični Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MarioMandžukić, koji sjajno igra u Bayernu, nije želi najavljivati postizanje golova u utakmici s Makedonijom.

"Najvažnije je da mi dobijemo tu utakmicu i da kao pobjednici otputujemo u Belgiju", zakljućio je Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije jutarnjeg treninga u utorak u novoj bazi naše reprezentacije u Nogometnom centru "Zagrebello" reprezentativci će u 13,15 posjetiti i Dom za nezbrinutu djecu na Goljaku, koji se nalazi u blizini hotela u kojem su smješteni.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo