SEKSISTI U TORNADU / Navijači u policiji zbog transparenta

Zbog seksističkih uvreda na račun Đurđe Adlešič na košarkaškoj utakmici privedena dvojica navijača i redar

27.10.2008.
13:12
VOYO logo

ZAGREB - Zbog kršenja javnoga reda i mira, odnosno zbog naročito drska i nepristojna ponašanja i vrijeđanja, zadarska je policija izvijestila da je podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Zadru protiv dvojice članova Tornada, koji su u subotu na košarkaškoj utakmici u Zadru istaknuli transparent seksističkog sadržaja koji se odnosio na potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič.

Ta dvojica, 28-godišnji M. G. i 29-godišnji M. B., izradili su prije utakmice Zadra i Heliosa transparent s uvrjedljivom porukom, te ga unijeli u službenu prostoriju u sklopu dvorane koja je povjerena Udruzi za pohranu navijačkih rekvizita. Prije početka utakmice transparent su unijeli na tribine, položili ga na pod te ga istaknuli neposredno prije početka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim intervencije protiv dvojice identificiranih počinitelja, policija je izvijestila da voditelj redarske službe nije poduzeo potrebne mjere po Zakonu o javnom okupljanju, t.j. nisu pregledani posjetitelji i prostor dvorane. Stoga je protiv voditelja redarske službe, 48-godišnjega R. S., podnesen optužni prijedlog po čl. 35 Zakona o javnom okupljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo