Navijači Alkatraza dobijaju novac od Partizana?

Đurić u prijateljskim kontaktima sa navijačima

30.9.2013.
11:46
VOYO logo

Navijači FK Partizan okupljeni u grupi “Alkatraz” godinama imaju povlašćen status u klubu, dobijaju novac i prevoz za utakmice, a pojedini su i zaposleni u sektoru obezbeđenja stadiona, zbog čega ih suparnički navijači zovu “plaćenici”. S druge strane, na usluzi su predsedniku Draganu Đuriću, piše Blic.

Odmah po dolasku u klub 2008. predsednik Partizana Dragan Đurić ostvario je prijateljski kontakt sa navijačima, posebno vođama navijačke grupe „Alkatraz“. Iako klub često demantuje da iz kase izdvaja novac za navijače, predsednik kluba je 24. septembra, gostujući u TV emisiji, izgovorio suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Aleksandar Mitrović je prodat Anderlehtu, a od tih sredstava namireni su igrači, stručni štab i navijači - rekao je Đurić.

Kasnije je pominjanje navijača pravdao lapsusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog čvrste sprege sa upravom kluba, navijači „Alkatraza“ imaju izuzetno velike privilegije u Humskoj. Redarsko obezbeđenje stadiona čine uglavnom oni, a to se i videlo prilikom incidenta kada je vođa „Alkatraza“ Miloš Radisavljević Kimi sišao sa tribina, ušao na teren i skinuo kapitensku traku Marku Šćepoviću. O sprezi „Alkatraza“ i uprave kluba dodatno svedoči i činjenica da je Radisavljević sa Šćepovićem dan posle incidenta organizovao konferenciju za mediji u klubu. Kontrolišući redarsku službu i obezbeđenje stadiona, navijači na tribinu mogu da unesu baklje ili trguju drogom.

Izuzetno veliki priliv novca, navijači „Alkatraza“ imaju od karata koje dobijaju za utakmice, kao i propusnica, koje kasnije preprodaju. Upravo zbog neravnomerne podele karata, nastao je sukob pred košarkaški fajnal for u Parizu 2010. Tada je nekolicina navijača iz Alkatraza preuzela pakete karata koje su vredele nekoliko desetina hiljada evra, zbog čega su protestovali navijača iz grupe Zabranjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako FK Partizan tvrdi da navijačima ne daje novac, pripadnicima „Alkatraza“ se “nezvanično” omogućava velika zarada. Klub preko sponzora organizuje “besplatan” prevoz za navijače na gostovanja, a „Alkatraz“ raspolaže mestima, kartama i određuje cenu putovanja.

Navijači „Alkatraza“ stadion u Humskoj koriste kao svoje vlasništvo. Svoje proslave organizuju u restoranu na stadionu, a imaju i procenat od prodatih navijačkih rekvizita u “Crno-belom butiku”. U restoranu su često sa rukovodiocima kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Đurić uvek ima na raspolaganju “plaćenike” iz „Alkatraza“. To je prvi put javno priznao sportski direktor kluba Albert Nađ u policiji. Navijači „Alkatraza“ nezvanično upravi kluba služe za zastrašivanje, ali često i obezbeđuju rukovodioce kluba. O sprezi Partizana i navijača, govori i činjenica da je vođa „Alkatraza“ Aleksandar Vavić sa bakljom na proslavi SPS čiji su članovi u upravi Partizana.

Foto screnshoot: Youtube Grobari.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo