NAJVEĆI RIVAL NA KOLJENIMA / Nastup za pamćenje: El Nino s dva gola izbacio Real iz Kupa!

Image
Foto: AP

Veliki gradski derbi prošao je bez hrvatskih nogometaša. Luka Modrić se još uvijek nije oporavio od ozljede, dok Mario Mandžukić nije predvodio napad Atletica zbog temperature.

15.1.2015.
21:57
AP
VOYO logo

MADRID - Nogometaši Atletico Madrida izborili su plasman u četvrtfinale španjolskog Kupa Kralja nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na Santiago Bernabeu odigrali 2-2 protiv gradskog suparnika Reala i tako sačuvali dva gola prednosti iz prve utakmice.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac FernadoTorres koji je prvi pogodak zabio u 52. sekundi utakmice, a potom Realova vratara svladao i u 36. sekundi drugog poluvremena. Strijelci za 'Kraljevski klub' bili su SergioRamos (20) i CristianoRonaldo (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki gradski derbi prošao je bez hrvatskih nogometaša. LukaModrić se još uvijek nije oporavio od ozljede, dok MarioMandžukić nije predvodio napad Atletica zbog temperature.

Uoči susreta atmosfera je bila slavljenička. CristianoRonaldo je na travnjak stadiona Santiago Bernabeu izašao sa Zlatnom loptom, a navijači su mu posvetili sjajnu koreografiju. Svoje nagrade navijačima su predstavili i SergioRamos i ToniKroos, koji su uvršteni u najbolju momčad svijeta, te JamesRodriguez, autor najljepšeg gola u 2014. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Atletico je već u prvoj minuti šokirao navijače 'Kraljevskog kluba'. Gosti su poveli u 53. sekundi susreta nakon brze kontre koju je povukao AntoineGriezmann, a njegovu loptu u Realovu mrežu pospremio Fernando Torres. Bio je to prvi pogodak 'El Nina' nakon povratka u klub u kojem je započeo karijeru. Real je do konca prvog poluvremena uspio izjednačiti, a strijelac je nakon ubačaja iz kornera bio Sergio Ramos u 20. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Torres je još jednom utišao Bernabeo. Ovoga puta još brže. Za drugi gol na utakmici trebalo mu je 36. sekundi. Griezmann je presjekao Ramosovo dodavanje, još jednom uposlio Torresa, koji je 'povaljao' Pepea, te svladao KeiloraNavasa. U 54. je Cristiano Ronaldo izjednačio i vratio nadu Realu, no do konca susreta više nije bilo promjene rezultata.

Atletico Madrid u četvrtinalu očekuje još jedna 'poslastica', dvije utakmice protiv Barcelone koja je u prvom dvoboju osmine finala deklasirala Elche 5-0 i uzvrat na stadionu Manuel Martinez Valero je tek formalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo