Najveci udarac Srbiji: Potvrden presedan u povijesti sporta

Medunarodni olimpijski odbor primio je Kosovo kao punopravnog clana, jednoglasno je odluceno na sjednici u Monte Carlu ovog utorka. Kosovo je tako postalo 205. clanica MOO-a.

9.12.2014.
12:38
VOYO logo

Bivsa srpska pokrajina jos je u listopadu primljena kao pridruzeni clan, a niti dva mjeseca kasnije postali su ravopravni dio olimpijske obitelji. To ujedno znaci da ce sportasi s Kosova moci bez problema nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Navodno, vec je odluceno tko ce nositi i zastavu Kosova na otvaranju OI u Riju, cast ce pripasti njihovoj najuspjesnijoj sportasici Majlindai Kelmendi, koja je dvostruka svjetska prvakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/VwW8tHqqpU0

Kako bilo, je presedan u povijesti olimpizma, jos niti jedna drzava koja nije clan Ujedinjenih naroda nije postala dio MOO-a. No, Kosovu je to omoguceno i to bas 9. prosinca koji je dan Olimpijskog saveza Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni u Beogradu imaju svecano obiljezavanje svog dana, a vijest iz Monaka ce im upropastiti proslavu. Vise nema razloga da Kosovo ne postane i clan ostalih sportskih federacija. Moci ce s punim pravom aplicirati za clanstvo u organizacijama poput FIFA-e, FIBA-e, UEFA-e i uskoro sudjelovati u kvalifikacijama za najvece sportske dogadaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo