L'Equipe / Najugledniji francuski medij najavio finale: 'Dalićevi momci su psihički jaki, vuku loptu iz neslućenih dubina'

Image
Foto: Screenshot

L'Equipe je, slobodno možemo reći, fasciniran igrom Hrvatske i neslomljivim duhom Dalićeve momčadi

12.7.2018.
9:33
Screenshot
VOYO logo

Hrvatska je u polufinalu SP-a pobijedila Englesku 2:1 i u nedjelju u 17 sati će u finalu igrati protiv Francuske.

Tako će se Hrvatska i Francuska sastati u prvoj službenoj utakmici nakon čak 14 godina i susreta u skupini Eura 2004. koji je završio 2:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći francuski sportski list posvetio je velikom preokretu Hrvatske protiv Engleske čitavu naslovnicu uz naslov "Povratnici".

"Dvadeset godina nakon što je Lilian Thuram okrenuo polufinale SP-a (2:1), Francuska će u nedjelju protiv Hrvatske igrati finale. Hrvati su protiv slabe Engleske istjerali duhove Stade de Francea", piše u podnaslovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

L'Equipe je, slobodno možemo reći, fasciniran igrom Hrvatske i neslomljivim duhom Dalićeve momčadi koja je u nokautu ovog SP-a triput gubila i triput se izvukla.

"Ne vidimo razlog kako za Francusku može biti dobra vijest da će u nedjeljnom finalu igrati protiv Hrvatske. Puno bolje bi bilo da je prošla slabija momčad, jer Engleska to definitivno jest. Bio bi to savršen protivnik, a ne Hrvatska. Protivnik koji snagu vuče iz nekih neslućenih dubina, s Lukom Modrićem koji će u nedjelju igrati i za Zlatnu loptu, i ne samo momčad nego cijela zemlja koju trese neviđena groznica", piše u uvodu teksta pod naslovom "Zvuči poznato?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

"Od trenutka kad je Perišić izjednačio Englezi nisu imali nikakvih izgleda. Pukli su pod pritiskom golemog očekivanja, nedostajalo im je tehničke kvalitete, a izbornik Southgate pasivno je promatrao kako mu momčad pada. Hrvati su se borili i s njima i s grčevima i umorom, ali su junaci 2018. istjerali duhove 1998. na isti način, preokretom u polufinalu nakon što su gubili 1:0. Najveća šansa Francuske bit će upravo umor koji se sigurno nagomilao kod Hrvata. No budite sigurni da oni neće biti lak protivnik kao što su to mislili Englezi. I još jedna stvar, kad smo kod duhova. Hrvatska u finale dolazi kao i Portugal 2016. Bez ikakvog pritiska koji sad pada na leđa Francuske", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo