Ovo više nije realno: Ponovno je 'razvalio' Federera

Španjolac Rafael Nadal pobijedio je svog najvećeg rivala, Švicarca Rogera Federera 7:6(4), 6:3, 6:3 u polufinalu Australian Opena.

24.1.2014.
13:01
VOYO logo

Iako je Federer ostavio možda i bolji dojam na turniru od Nadala do ovog meča, u međusobnom srazu se Španjolac još jednom uzdignuo na vrlo visoku razinu i nametnuo na igralištu s boljom igrom.

Federer je očekivano bio agresivniji, imao je šest izravnih poena više (34-28), ali je napravio čak 25 neforsiranih pogrešaka više od Nadala (50-25). Na primanju servisa je Nadal osvojio čak 40 posto poena, a Švicarac samo 27. Dakako, to se odrazilo i na break-lopte. Nadal ih je izborio čak 14, realizirao je 4, dok je Federer imao samo dvije u meču i jednu realiziranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je za ravnopravni meč trebalo daleko bolju iskorištenost prvog servisa, imao je samo 65 posto, a Nadal 73. Međutim, prvi tenisač svijeta posebno je impresivan bio na drugom servisu, na kojem je također osvojio 73 posto poena (Federer 50). To najbolje pokazuje koliko je dobar bio u polju. Forhend mu je funkcionirao gotovo savršeno i s tim udarcem je, kao i obično, napravio veliku štetu svom najvećem suparniku.

Najnapetiji je bio prvi set u kojem je odluka pala u tie-breaku, iako je mogla i ranije, jer je Nadal propustio dvije break-lopte u sedmom gemu i još jednu u devetom. U tie-breaku je Španjolac odjurio na 5:1 i tu je bio kraj. U drugom setu je Nadal stigao do breaka u šestom gemu što je bilo dovoljno za set. Federer je u trećem setu uspio nadoknaditi rani break zaostatka i povesti s 3:2, ali je Španjolac završio meč s četiri uzastopna gema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to 33. ogled dvojice velikana, 11. na Grand Slam turnirima. Nadal je lani dobio sva četiri meča, ovo mu je, dakle, peta uzastopna pobjeda. Ukupno je dobio 23 meča, Federer je ostao na 10 pobjeda. Pokazalo se kako Federer i dalje ne može protiv kompleksa kojeg zadnjih godina ima protiv Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo