Kopali po djedovom tavanu i pronašli bogatstvo!

11.7.2012.
14:58
VOYO logo

Karl Kissner i njegova rođakinja Karla Hench krajem veljače na tavanu su pronašli prljavu zelenu kutiju sa sličicama, te su je samo odložili sa strane ne znajući da su sličice vrijedne milijune dolara.

Kada je Kissner ipak posumnjao da se radi o rijetkoj kolekciji, odmah je kutiju odnio u banku i pohranio je u sef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sličicama su članovi Kuće slavnih, poput Tyja Cobba, Cyja Younga i Honusa Wagnera, pa je pozvao stručnjake koji su potvrdili da se radi o jednom od najvrednijih pronalazaka u povijesti sporta.

"O moj, Bože", uzviknuo je stručnjak Peter Calderon kad je vidio sličice u izvanrednom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličice (kartice) datiraju iz početka prošlog stoljeća (oko 1910. godine) i radi se o iznimno rijetkoj seriji. Postoji nekoliko takvih u svijetu, ali u vrlo lošem stanju, tako da se lica igrača gotovo i ne vide, a ove koje je pronašao Karl su nevjerojatno dobro sačuvane.

"To je kao da sam pronašao Mona Lisu na tavanu", izjavio je medijima uzbuđeni Karl, dok je Joe Orlando, čelnik Udruge procjenitelja autentičnosti sportskih memorabilija, potvrdio da je ovo bio kapitalan pronalazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki budući pronalazak ovakvih vrijednosti će se uspoređivati s ovim", tvrdi Orlando.

Procjenjuje se da će najboljih 37 kartica na aukciji u kolovozu biti prodano za oko pola milijuna dolara, dok bi 'ostatak' od njih 700 mogao vrijediti do tri milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljamo da ih je djed Carl Hench stavio na tavan i zaboravio na njih. Ostale su 'zaleđene' u vremenu", izjavio je presretni Karl.

Obitelji Hench i Kissner će podijeliti kartice s 20 rođaka koji su imenovani u oporuci, a svega par njih je reklo da ih neće prodavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te kartice moraju ostati s ljudima koji ih cijene i uživaju u njima", izjavio je Karl.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike