NA NJIH TROŠI MILIJUNE EURA / Zlatan je 'bolestan' na skupe automobile, pogledajte što sve ima u garaži

Image

Zlatanova strast su automobili, a dobar dio svoje zarade potrošio je svoj impresivan vozni park

5.12.2021.
15:43
VOYO logo

Legendarni švedski napadač balkanskih korijena Zlatan Ibrahimović još je uvijek jedan od onih igrača koje bi skoro svaki trener rado vidio u svojoj momčadi. Nedavno je navršio 40 godina, a ponekad na terenu izgleda kao da bi još mogao igrati pet.

U svojoj dugoj karijeri igrao je Zlatan za najveće svjetske klubove. Doduše, nikad nije nastupao za Real Madrid, ali ne treba ni posebno naglašavati koliko je novca zaradio u više od 20 godina profesionalnog igranja nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatanova strast su automobili, a dobar dio svoje zarade potrošio je svoj impresivan vozni park.

Image
Foto: Profimedia

Cijena je, kako bi se reklo, prava sitnica. Zlatanov Ferrari košta gotovo 300 tisuća eura, što je oko 2,3 milijuna kuna.

Voli Ferrarijeve unikate

Posljednji automobil koji je završio u njegovoj garaži Zlatan je jednostavno poklonio sam sebi. Radi se o novom modelu SF90 Stradale koji je, inače, prvi potpuno električni Ferrarijev model kojim je ova ikonska tvrtka napravila iskorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod haube ima moćan V8 turbo motor koji omogućava ubrzanje od 0 do 100 kilometara na sat za samo dvije i pol sekunde. Ovakav auto troši u prosjeku šest litara. Zanimljivo je da spomenuti V8 motor razvija 769 konjskih snaga, no, kad mu se pridodaju još tri manja električna motora, ovo cestovno čudovište razvija nevjerojatnih 986 konja. Sa svim svojim specifikacijama, to je najbrži Ferrari svih vremena, a koštao ga je 400 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SF90 Stradale je samo kap u moru svih Zlatanovih automobila. Najskuplji kojeg ima u kolekciji je Ferrari Monza SP2 koji je koštao oko milijun i pol eura. Zlatan je jedan od 500 ljudi na svijetu koji imaju ovaj automobil.

Image
Foto: Profimedia

Zlatan Ibrahimović

Najdraži su mu Talijani

Kad smo kod rijetkih primjeraka Ferrarija, Zlatan ima i Ferrari Enzo koji košta više od milijun eura i na svijetu ih ima samo 400. Ima Zlatan i Ferrarija F430 Spider koji vrijedi oko 130 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spyder se zove i model njegovog Porschea koji je kupio još tamo 2014. godine, as platio ga je skoro 800 tisuća eura. Kupio si je i skupi terenac Lamborghini Urus, koji je platio 180 tisuća eura. Zanimljivo je da i Cristiano Ronaldo također ima Urus.

Image

[FOTO] ZLATAN SE PO MILANU VOZI U NOVOM, BOLESNO SKUPOM FERRARIJU: Pogledajte kako izgleda zvijer od 710 konjskih snaga

Image

[FOTO] ZLATAN SE PO MILANU VOZI U NOVOM, BOLESNO SKUPOM FERRARIJU: Pogledajte kako izgleda zvijer od 710 konjskih snaga

Zlatana očito privlače talijanski automobili jer je prije 10 godina kupio za 100 tisuća eura Maserati GranTurismo MC Stradale.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo