ŽESTOKA NAVIJAČKA MAKLJAŽA: / Horde Zla napale Manijake; po BiH upravo kruže ove snimke užasa

Image
Foto: Screenshot

Horde Zla napale Manijake 50 km od Sarajeva

11.5.2019.
20:23
Screenshot
VOYO logo

Kaos u Sarajevu u subotu poslijepodne! Vječni rivali, navijači Željezničara i Sarajeva, sukobili su se kod Olova 50-ak kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Bosne i Hercegovine. Kako doznaje portal "Crna Hronika" do tučnjave je došlo kada su navijači Sarajeva naišli na pokvareni autobus navijača Željezničara. Horde Zla izletjele su iz svojih vozila i nastao je kaos...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni huligani Sarajeva nasrnuli su na Manijake, te im u sukobu uzeli bubanj i transparent. U tučnjavi su korištene drvene palice, a međusobno su se gađali kamenjima. Navodno su oštećeni autobus i jedno policijsko vozilo, a nekoliko navijača je privedeno.

Na društvenim mrežama, točnije na Facebook profilu "Crne Hronike", objavljene su kratke snimke sukoba huligana, kao i kasnijeg njihovog privođenja od strane interventne policije. Također, na jednoj snimci se može vidjeti kako jedna osoba baca baklju u autobus, a nekolicina ga razbija palicama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosanskohercegovački medij javlja kako su pripadnici Federalne uprave policije lišili slobode nekoliko navijača Željezničara, ali i Sarajeva:

"“Mnogo je osoba koje su lišene slobode, ima i povrijeđenih, navijači neće nastavljati put na utakmicu, sve je mirnije otkako je došla policija”, javio je čitatelj portala Crna-hronika.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo