ZASTRAŠUJUĆE I ZADIVLJUJUĆE: / Odlučio se za nevjerojatan podvig i oduševio svijet

Image
Foto: Screenshot

Švicarac Laso Schaller oduševio je svijet svojim sjajnim podvigom. Naime, 27-godišnji mladić postao je novi svjetski rekorder u skakanju s visine u vodu.

20.8.2015.
10:38
Screenshot
VOYO logo

Švicarski mediji pišu kako je Schaller skočio s litice visoke 58,8 metara, što je više od krivog tornja u Pisi (56,71 metara) ili zgrade od 19-katova. Njegov podvig ubrzo je odjeknuo svijetom, svi su ostali impresionirani ovim podvigom.

Tim više, što su brojke zaista impresivne. Njegov slobodni pad trajao je četiri sekunde, a u vodu je ušao brzinom od nevjerojatnih 123 kilometara na sat. Prije samog skoka, okupljeno mnoštvo koje je pratilo njegov skok s litice pomalo je bilo u strahu kako će sve proći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schaller se pozdravio sa svojim kolegom, stisnuo zube, namjestio nogu za skok, skupio još onu malu dozu hrabrosti potrebnu za odraz i skočio.

Sve prošlo bez ozljeda

Ono što posebno veseli je to što je njegov podvig prošao bez ozljede. A ljudi se često ozljeđuju pri padovima u vodu i pri manjim visinama i brzinama jer je udar u vodu poprilično žestok, kontakt s vodom je skoro poput udarca od beton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne duljimo, gledajte i divite se još jednom sportskom čudu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo