ZABILJEŽEN TRENUTAK ODGOVORA ARMADE POLICIJI: / U Rijeci se zbiva nešto čudno, svi se pitaju čemu represija

Image
Foto: Izagola.hr

'Armada je jučer zbog represije policije bojkotirala navijanje i napustila stadion u Rujevici u 80. minuti'.

23.7.2017.
11:06
Izagola.hr
VOYO logo

To je objašnjenje osvanulo na navijačkoj Facebook stranici Izagola.hr, koja prati navijačka događanja u Hrvatskoj, a slučaj se dogodio za vrijeme susreta 2. kola HNL-a između Rijeke i novog prvoligaša iz Zagreba Rudeša (4-1 za bijele s Rujevice).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLICIJA SUZAVCEM NA RUJEVICI PRSKALA I DJECU? Otac devetogodišnjaka ispričao svoju stranu priče

Drugi slučaj ove sezone koji ima veze s navijačima u Rijeci

Ovo je već drugi slučaj ove sezone koji povezuje Armadu i policiju. Prije osam dana je, pak, otvaranje sezone u HNL-u za Rijeku obilježio sukob interventne policije i navijača Rijeke.

Nemilim scenama, tad, svjedočit se moglo nedugo nakon završetka utakmice u kojoj je domaćin rezultatom 2-0 otvorio domaću sezonu protiv sastava Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZJAVA KEKA NAKON 4-1 POBJEDE OSTAVILA MNOGE U ŠOKU: ‘Nisam sretan, za mene je ovo jedan od težih trenutaka otkad sam ovdje’

Jedan pripadnik stare garde Armade koji je tad bio na istočnoj tribini stadiona na Rujevici u društvu devetogodišnjeg sina Ivana’ i koji je bio ‘jedan od onih najmlađih navijača koji su imali prilike osjetiti kakav učinak ima sprej’. Reakcija policije koja je, prema riječima navijača, na tribinu uletjela bez pretjeranog razloga (zbog jedne osobe koja ja bila na ogradi, ali koja nije imala namjeru uletjeti na teren).

Policija 'trenira strogoću'

Stoga, nakon jučerašnjeg slučaja, postavlja se pitanje: Što se to događa u Rijeci i zašto je policija odjednom tako represivna i stroga, a navijači Rijeke nisu napravili nikakve incidente u posljednjim utakmicama na Rujevici? Tu mislimo i na susrete koji su odigrani prošle sezone u HNL-u, dva susreta ove sezone u prvenstvu i jednu europsku utakmicu protiv The New Saintsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema našim saznanjima, policija je u Rijeci stroža nego inače prema Armadi. Zašto? Isto se to pitaju članovi Armade i ostali "normalni" navijači, tzv. simpatizeri. Nitko ne zna točni odgovor na to pitanje.

Sve pomalo podsjeća na policijsko treniranje strogoće kakvo se moglo vidjeti na Maksimiru prema Bad Blue Boysima. Doduše, to nije takvog intenziteta, ali čini se kako su organi reda u Rijeci uzeli na zub riječke ultrase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo