VIDJELI SMO SVE, ALI OVAKO NEŠTO: / Čitav svijet bruji o prvom nogometnom terenu koji nije pravokutnog oblika

Image
Foto: Screenshot: You Tube

U glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku, izgrađeno je najčudnije nogometno igralište na svijetu.

29.9.2016.
16:52
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Taj nogometni teren nije pravokutnog oblika, nego je napravljen u obliku slova L. Na ovu genijalnu ideju došli su genijalci iz tvrtke AP Thailand. A sve iz vrlo jednostavnog razloga. Naime, glavni grad Tajlanda ima preko 4600 stanovnika po kvadratnom kilometru i teško je pronaći neki slobodni, dovoljno široki teren za izgradnju nogometnih terena u gradu.

Problem nedostatka slobodne površine

Upravo zbog toga, gradske su vlasti morali doskočiti tom problemu. Stoga su, kako bi riješile problem nedostatka slobodne površine, grad je odlučio izgraditi prvi stadion na svijetu koji nije pravokutnog oblika u gradskoj četvrti Khlong Toei, jednom od najnapučenijih dijelova Bangkoka, piše britanski tabloid Daily Mail, a prvi o ovom čudnom sportskom remek djelu izvještava site Designboom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nogometno igralište u obliku slova L

Nogometni teren u Bangkoku izgrađen je u obliku slova L jer inače ne bi stao između gusto izgrađenih zgrada, između kojih su iznimno uske uličice. Samo igralište je uistinu čudno. Suparničke polovice nisu napravljene jedna prema drugoj kako je i običaj, nego su okomito položene, a dijeli ih dijagonala. Lokalna uprava željela je izgraditi nogometni teren kako bi dodala društvene sadržaje u ovu siromašnu stambenu četvrt, no bila je uvjerena kako će teško pronaći mjesta zbog zgusnutih objekata.

Image
Image

Nogomet dobio dimenziju više

Ipak, tvrtka AP Thailand, koja se bavi razvojem urbanih sredina, pronašla je rješenje i nada se kako će njihov koncept iskoristiti i druge sredine koje se muče s nedostatkom prostora. Tako je nogomet dobio još jednu dimenziju više. Osim što se najpopularnija sporedna stvar na svijetu diljem planete igra zaista na najčudnijim mjestima i podlogama, sad je nastalo nogometno igralište koji nije u pravokutnom obliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa tako u Australiji postoji nogometni teren koji je položen na padinama, Na Farskom Otočju teren je tako blizu mora da te valovi praktički zapljuskaju prilikom izvođenja kornera, u Singapuru nogometni teren pluta na vodi. I Hrvatska ima svoj neobični stadion. On se, naime, nalazi na Kantridi podno stijena. No, nijedno od navedenih igrališta nije poput ovoga u Bangkoku. Svaka čast dizajnerima, ovog su puta nadmašili sami sebe...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo