'RAT' U SANTARDERU / Udarna ekipa huligana iz Malage neopaženo upala u grad: Nastao je totalni kaos; 'Bili su naoružani, sve su uništili'

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Žestoki sukob ultrasa Racing Santardera i Malage

1.10.2022.
22:37
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Kaos u Španjolskoj. Nogometaši Racing Santardera i Malage u subotu su odigrali utakmicu 8. kola druge španjolske lige. Završila je ona bez golova i pobjednika, a prije nje došlo je do žestokog sukoba dviju navijačkih skupina u kojem su korišteni stolci, baklje, boce i svi mogući "projektili" koje su bacali jedni na druge u Santarderu.

Portal Tellereport prenosi kako su se sukobile dvije najradikalnije frakcije ultrasa, "udarne ekipe"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji pišu da se sukobilo 50-ak nogometnih huligana te da su svoju tučnjavu organizirali preko društvenih mreža. Prema prvim izvještajima ozlijeđenih nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci ističu kako je ovo bio čisti previd policije koja utakmicu nije proglasila visokorizičnom i dostupila da ekipa iz Malage upadne neopaženo u grad i sukobi se s domaćim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob navijača dogodio se oko jedanaest ujutro u zoni Jardines de Piquío, u blizini sportskih terena Sardinero, gdje se utakmica i održala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozbiljni neredi" dogodili su se samo mjesec dana nakon onih koji su navijače momčadi Verdiblanco i Ovieda zadržali u središtu grada. Ovaj put, borba između ranncinguistas ultrasa i malagueñosa bila je među ugostiteljskim objektima iz Piquía.

Menadžer jednog od njih opisao je to kao "pravu bitku", u izjavama za RNE koje je prikupila Europa Press. Prema mišljenju ovog svjedoka, iako su “mirno došli” na mjesto dogovora, “jasno je da su se dogovorili za tučnjavu”, te je s tim u vezi ukazao da su nosili "baklje" te da su također "uništili" invertar ugostiteljskog objekta, s čim da sada mora "gubiti vrijeme i novac" zbog, kako je rekao, "ovog rata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo