TRAGEDIJA U BIH: / Mlada odbojkašica preminula od posljedica dvostrukog srčanog udara

Image
Foto: ŽOK Lukavac/Facebook

Mlada bosanskohercegovačka odbojkašica Amila Čorhodžić (20) preminula je od posljedica dvostrukog srčanog udara.

29.11.2017.
11:43
ŽOK Lukavac/Facebook
VOYO logo

Amila Čorhodžić nastupala je za ŽOK "Lukavac". Bila je talentirana za odbojku, omiljena kod suigračica...

"Uvijek je bila nasmijana. Spremna da pomogne. Srce je ostavljala kako na terenu, tako i među prijateljima. Svi su je voljeli", rekao je u razgovoru za portal Avaz.baSaib Malović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amili je pozlilo prošle subote za vrijeme utakmice Superlige FBiH koju je njen "Lukavac" igrao protiv "Bihaća". Ispostavilo se da je Amilu tijekom utakmice pogodio prvi srčani udar. Nažalost, drugi ju je pogodio sutradan na "UKC-u Tuzla". Od tada, pa do svojih posljednjih trenutaka, bila je na aparatima i u šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUSKI NAVIJAČ UBIJEN U STRAŠNOM OBRAČUNU: Napravili im sačekušu, a onda mu slomili vrat!

"Prije same utakmice, žalila nam se da se prejela. Kad se to dogodilo, mislili smo da joj se povisio tlak. Kad sam joj prišao i upitao je što joj je, rekla je da je boli glava i da ne vidi. Umio sam je, ali joj nije bilo bolje. Odmah smo je odvezli u Dom zdravlja Lukavac. Naš vozač prošao je kroz sva crvena svjetla na semaforima", opisuje dramatični trenutak Saib Malović i dodaje:

"Umrla je u nedjelju, negdje između 16 i 16.30 sati. Mi smo upravo tada igrali prvenstvenu utakmicu protiv Amilinog bivšeg kluba 'Smeča'. A onda nam je došla informacija o njenoj smrti...nikome se više nije igralo", ispričao je vidno potreseni Malović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepa odbojkašica ispraćena je na vječni počinak u utorak u Lukavcu. Njenom pogrebu prisustvovao je veliki broj ljudi. Svi su u šoku. U Lukavcu je zavladala nevjerica. Nitko još ne vjeruje da njihove Amile više nema.

Na dženazi prisutnima je trebao biti pročitan jedan emotivni tekst. Međutim, ostao je nepročitan. Među prisutnima za to hrabrosti i snage nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo