UBILA JU ZALUTALA LOPTICA PROŠLOG LJETA, A SLUČAJ TEK SAD ISPLIVAO U JAVNOST: / Amerika bruji o sramoti ugledne lige i kluba

Image
Foto: AFP

Linda Goldbloom umrla je zbog 'traume mozga' i 'akutnog intrakranijalnog krvarenja'

6.2.2019.
10:42
AFP
VOYO logo

Tragedija u Americi. Sedamdeset i devetogodišnja Linda Goldbloom preminula je sa 79 godina 29. kolovoza nakon što ju je na tribinama u glavu pogodila bejzbolska loptica na utakmici Los Angeles Dodgersa i San Diega Padresa, potvrdile su američke nadležne institucije.

Image
JEZIVO SVJEDOČENJE TENISKE ZVIJEZDE: /

'Vrištala sam, krvi je bilo posvuda, imala sam nož na grlu'

Image
JEZIVO SVJEDOČENJE TENISKE ZVIJEZDE: /

'Vrištala sam, krvi je bilo posvuda, imala sam nož na grlu'

Prema izvješćima ESPN-a, Linda Goldbloom umrla je zbog "traume mozga" i "akutnog intrakranijalnog krvarenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka troje djece i baka sedmero unučadi

"Duboko smo ožalošćeni tragičnom smrću gospođe Goldbloom", istaknuto je u priopćenju Los Angeles Dodgersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linda Goldbloom bila je majka troje djece i baka sedmero unučadi, nezgodu je doživjela 25. kolovoza tijekom susreta na koji je došla kako bi proslavila rođendan i 59. godišnjicu braka. Kamere na utakmici te noći nisu pratile let loptice, kako je to inače običaj u MLB ligi, kao da su znale što će se dogoditi, da će javnost svjedočiti trenutku koji će kumovati tragediji, smrti...

Obitelj Goldbloom nije zadržala tajnu i uključila je upravo tu rečenicu u obavijesti mailom na dan kada je umrla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj iznenada došao zbog 'pogrešne lopte'

"Dok je kraj iznenada došao zbog "pogrešne lopte" na stadionu Dodgersa, imala je dug i lijep život."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila u devetom inningu kada je San Diego Padres udario nogom. Lopta, koja se odbila od ploče prve baze, preletjela je iznad područja zaštićenog mrežom, te udarila u glavu Goldbloom dok je sjedila u odjeljku 106, red C, sjedište 5, javljaju Amerikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oči joj se nikad nisu više otvorile

"Službenici su došli dolje i pitali je je li dobro, a ona je rekla ne, onda je došla Hitna i odveo je u bolnicu. Odmah smo joj dali pomoć u kolima Hitne", rekla je kćer Goldblooma, Jana Brody koja je bila udaljena 163 kilometra od Los Angelesa u trenutku kad je dobila vijest da će joj majka imati hitnu operaciju na mozgu u USC Medicinskom centru u LA-u.

Tri dana Goldbloom nije reagirala, rekla je kći, osim kad je medicinska sestra jednom vidjela kako pomiče prstom nakon što ju je pitala da li se zove Linda. Oči joj se nikad nisu otvorile u bolnicu, a disala je pomoću respiratora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći na 28. kolovoza, cijela obitelj Goldblooma i jedan rabin okupili su se oko nje kako bi se pomolili i pozdravili prije nego što će ispoštovati njezinu želju da je ne održavaju na životu strojevi, ako liječnici smatraju da je nemoguće vratiti njezinu kvalitetu života, odnosno nju u život...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodgersi nisu dali nikakve javne komentare

Nakon što je sljedećeg jutra Goldbloom umrla, Dodgersi nisu dali nikakve javne komentare o njezinoj smrti ili onome što ju je uzrokovalo, a službena MLB liga nije se također osvrnula na događaj, što je zgrozilo američku javnost...

"Zašto MLB liga nije izvjestila o smrti, zašto skrivaju istinu, zašto sigurnost navijača nije MLB-u prioritet", samo su neka od pitanja tamošnje javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je OTL kontaktirao klub u ponedjeljak, više od pet mjeseci kasnije, glasnogovornik kluba je konačno izjavu:

"Gospodin i gospođa Goldbloom bili su veliki navijači Dodgersa koji su redovito posjećivali utakmice. Duboko smo potreseni i tužni zbog ove tragične nesreće i smrti gospođe Goldbloom. Sve nesuglasice riješili smo s njima. Ne možemo dalje komentirati na tu temu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brody je rekla OTL-u u ponedjeljak da ona i njezina obitelj neće komentirati nikakav sporazum s Dodgersima ili moguću pravnu akciju, ali je rekla kako se nada da će u sjećanju njezine majke biti uspostavljen fond za pomoć žrtvama takvih nesreća i njihovim obiteljima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 150-godišnjoj povijesti profesionalne američke "Major League Baseball-a", bila su dva tragična slučaja smrti nakon što je loptica udarila navijača u glavu, uključujući i onaj prije gtovo pola stoljeća na stadionu Dodgersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clarence Stagemyer, 32, preminuo je dan nakon što ga je 29. rujna 1943. na stadionu Griffith u Washingtonu udarila bačena lopta. Alan Fish, 14, umro je četiri dana nakon što je 16. svibnja 1970. na stadionu Dodger udaren lopticom u glavu nakon jedne "pogrešne lopte". Manny Mota iz L.A. igrao je protiv San Francisca i Gaylorda Perryja kada je zadobio kobni udarac.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo