TKO JE DOŠAO RAKITIĆU PRED KUĆU? / Povezuju ih s prijetnjama smrću, ubojstvima, posjedovanjem oružja, iznuđivanjima i dilanjem droge

Image
Foto: Profimedia/Screenshot: You Tube

Tko su "Boixox Nois"?

12.5.2019.
15:00
Profimedia/Screenshot: You Tube
VOYO logo

Španjolski mediji u nedjelju prenose pisanja madridskog AS-a, o posjeti radikalne skupine navijača Barcelone, tzv. "Boixox Nois", našem nogometašu Ivanu Rakitiću.

Navodno je "prva ekipa", kako se u navijačkoj subkultuti govori za centralnu skupinu u kojoj je obično i vodstvo grupe, u petak došla u nenajavljeni posjet hrvatskom reprezentativcu zbog sporne fotografije na poznatom festivalu u Sevilli, u društvu sina bivšeg predsjednika Seville Josea Maria del Nida Carrasca, i to nakon debakla u Liverpoolu u Ligi prvaka. Pisali smo o tome danas...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVIĐENA DRAMA ISPRED RAKITIĆEVE KUĆE: /

Bijesni Barcini ultrasi posjetili Vatrenog, otkriveno što se događalo i što su mu poručili

Image
NEVIĐENA DRAMA ISPRED RAKITIĆEVE KUĆE: /

Bijesni Barcini ultrasi posjetili Vatrenog, otkriveno što se događalo i što su mu poručili

Desnica sredinom 80'-etih ušla u grupu

Inače, radi se o navijačkoj grupi koja je osnovana 1981. godine. Bila je sastavljena od uglavnom lijevo orijentiranih katalonskih nacionalista, sve dok se ulaskom skinheadsa u grupu, koji se dogodio sredinom 1980-ih, nije promijenila politička orijentacija, znači od "katalonskog nacionalizma i socijalizma" pretvorila se u krajnje desni katalonski separatizam i krajnje desničarski španjolski nacionalizam. Dugi niz godina "Boixos Nois" uživao je bliski odnos s klubom, sve dok je bivši predsjednik Joan Laporta zabranio njihovu nazočnost na utakmicama 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je navijačka grupa koja je na zlom glasu u Španjolskoj zbog svog nasilničkog ponašanja i čestih sukoba s vlastima, pri čemu su neki njihovi članovi osuđeni za prijetnje smrću, ubojstva, posjedovanje ilegalnog vatrenog oružja, iznuđivanje i krijumčarenje droge...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjeni na stadionu od 2003.

Navijački portali svojedobno su pisali kako su "Boixos Nois" i zabranjeni od spomenute 2003., te ne mogu ući na stadion, a ulaznice na Camp Nou koštaju otprilike 40 € najjeftinije, u zemlji koja je "nekad živjela katastrofalnu gospodarsku krizu", kako su pisali mediji i govorili očevici i bolji poznavatelji navijačkih zbivanja u Kataloniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem prošle godine, španjolski mediji pisali su kako pripadnici "Boixos Noisa" i dalje ulaze na Camp Nou. Naime, prema Miquelu Buchu, ministru unutarnjih poslova Španjolske, vlada je otkrila oko 100 Boixos Noisa i oko 50 njihovih "satelita" koji redovito dolaze na stadion u Barceloni, iako to rade na kontroliran način i nikada u grupi, nego pojedinačno. Barcelona je u izjavi sredinom prosinca 2018. godine istaknula je da ne može spriječiti njihov ulazak bez ikakvih sudskih zapisa i da ih u svakom trenutku kontrolira autonomna policija Katalonije (Mossos d'Esquadra) kako bi se izbjegla okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mossos d'Esquadra ih kontrolira, ali...

Također, pisalo se i o tome kako neki članovi radikalnih navijačkih grupacija imaju status pretplatnika na Camp Nou."Mossos d'Esquadra" oglasila se po tom pitanju i dala do znanja kako ona kontrolira razične navijače sa zabranama, ali kako ne može zabraniti nekom ulazak na stadion tko nema sudsku zabranu, niti ikakvu mjeru opreza, odnosno ako ne postoje okolnosti kojima bi se nekom zabranio ulazak na stadion, kako je pisala Lavanguardia u tekstu 15. prosinca 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna fotografija

RAKITIĆ PROKOMENTIRAO TJEDAN IZ NOĆNE MORE: Nakon obračuna s medijima stigle i nove glasine koje mu se neće svidjeti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan poslije bolnog ispadanja u polufinalu Lige prvaka od Liverpoola pojavile su se fotografije Vatrenog s festivala u Sevilli. Tamo je nasmiješen pozirao sa sinom bivšeg predsjednika kluba u kojem je bio kapetan. To je razbjesnilo navijače katalonskog diva. Zasuli su ga uvredama preko društvenih mreža, a u španjolskim medijima pisalo se da je njegov potez uznemirio i vodstvo Barcelone. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo