TEŠKO OZLIJEĐENI HRVAT NAPUSTIO BOLNICU: / Pretrpio je najteže ozljede, a sada će se pridružiti prijateljima u srpskom Alcatrazu

Image
Foto: AFP

Hrvati moraju biti u pritvoru 30 dana zbog opasnosti od bijega

20.12.2017.
10:40
AFP
VOYO logo

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG NAVIJAČKIH SUKOBA? ‘Napadnuti su Grobari koji surađuju s policijom, a Hrvati su bili tamo samo zbog jedne stvari’

Image
OTKRIVEN PRAVI RAZLOG NAVIJAČKIH SUKOBA? /

'Napadnuti su Grobari koji surađuju s policijom, a Hrvati su bili tamo samo zbog jedne stvari'

Image
OTKRIVEN PRAVI RAZLOG NAVIJAČKIH SUKOBA? /

'Napadnuti su Grobari koji surađuju s policijom, a Hrvati su bili tamo samo zbog jedne stvari'

Centralni zatvor u Beogradu dobio je još jednog člana. Najteže ozlijeđeni Ante Firić (26) napustio je bolnicu te se pridružio ostaloj petorici izgrednika u pritvoru, prenosi tiskano izdanje Jutarnjeg lista. On je u neredima na Partizanovu stadionu najgore prošao te je pretrpio nagnječenje mozga i kontuziju glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati u crnoj kronici

Podsjećamo, svi uhićeni izgrednici nemaju veze s navijačima, ali njihova su imena dobro poznata u crnoj kronici. Već spomenuti Firić je prije nekoliko godina zajedno s bratom pretukao poznatog hvarskog ugostitelja.

Postoje brojne teorije zašto su se huligani iz Hrvatske zaputili u Beograd, a sudeći prema podacima koji su skupljeni u proteklih tjedan dana, oni su bili plaćeni za izazivanje nereda na 'vječitom derbiju'. Tko ih je točno angažirao ne može se reći sa sigurnošću, a sudac na beogradskom Višem sudu odredio im je 30 dana pritvora zbog opasnosti od bijega. Navodni iznosi koje su dobili variraju od 100 do 10.000 eura, a jedan je od izgrednika rekao da je dobio 8000 eura za izazivanje nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobit ću malo batina, ali ću ih dati više'

Mogu ih optužiti za kazneno djelo za ‘nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu’. Za to bi dobili kaznu od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, a čak 12 godina mogao bi dobiti vođa grupe. Nadalje, ako je kazneno djelo izvršeno u grupi propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dvije do 12 godina zatvora u slučaju da dođe do teških tjelesnih ozljeda i veće materijalne štete.

Jučer se pojavilo i navodno pismo najmlađeg člana šestorice kojim se dalo naslutiti kako su Hrvati u Beograd stigli s ciljem izazivanja nereda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam opasan, veoma opasan dan, zato ti i pišem jer tko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati više, puno više”, napisao je Ivan Ronald Mišković svojoj djevojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo