SULUDI POTEZ KOJI ULAZI U RUBRIKU VJEROVALI ILI NE: / Najvećim blefom svih vremena uzeo bogatstvo

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Qui Nguyen (39) osvojio je Svjetsko prvenstvo u pokeru (WSOP) u Las Vegasu te tako uzeo osam milijuna dolara i dijamantnu narukvicu.

15.11.2016.
11:19
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u pokeru nakon niza turnira privedeno je svom kraju, a sudjelovalo je 6737 natjecatelja. Američki ESPN javlja kako je Qui Nguyen pobijedio Gordona Vaya u velikoj pokeraškoj bitci koja je potrajala 182 dijeljenja i više od sedam sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, još više zadivljuje način na koji je Nguyen došao do trijumfa. Naime, imao je dečka i peticu u "kari", dok je Vaya u dijeljenje ušao s jačom "herc" damom i "karo" devetkom. Čak štoviše, Vayi je na flopu izašla devetka i imao je par.

SAMO ZA NAJPAMETNIJE: Riješite i vi Shakirinu zagonetku u kojoj je mužu pridodala još dvojicu nogometaša

Ispratio veliki ulog

Upravo mu je to dalo samopouzdanje da napadne protivnika i isprati veliki ulog koji je agresivni Nguyen podigao bez ičega. Dodatna karta (turn), desetka, nije donijela ništa niti jednom niti drugom, ali Vaya je oklijevao, dok je Nguyen nastavio podizati ulog i tako navukao protivnika da ga prati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjoj karti (riveru), Nguyen je dobio peticu, ali i tako je bio slabiji od para devetki koje je imao Vayo. Nguyen se našao u bezizlaznoj situaciji pa se odlučio upustiti u maksimalni rizik. Učinio je nešto uistinu ludo, nešto što ulazi u rubriku "vjerovali ili ne". Uložio je sve što je imao, a to nije bilo malo. Vaya nikako nije htio čuti "all in". Iako je imao jače karte u odnosu na svog protivnika, kod njega se probudila sumnja da je protivnik imao neki veliki par prije dijeljenja. I tu je stvar - pukla!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaya pogrešno procijenio i bacio karte, sve je bilo gotovo

U tom trenutku, Vaya je bacio karte, a Nguyen je postao 47, pobjednik WSOP-a i tek drugi Vijetnamac koji je osvojio ovaj glavni WOP turnir, nakon 1998. i Scottyja Nguyena koji je tada osvojio milijun dolara, ističe ESPN u svom tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam vrlo agresivan do kraja. S milijunima dolara, nisam mnogo razmišljao o pobjedi ili porazu. Samo mi je bilo u glavi da nešto ne zeznem bez veze", kazao je nakon trijumfa Nguyen , dok je Vaya prokomentirao poraz:

"Pogrešno sam procijenio situaciju, to nikako nisam smio napraviti. Promašio sam strategiju, nisam se osjećao mentalno jakim, nisam imao samopouzdanja. Trebao sam pratiti i dalje", zaključio je Vaya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo