STRAVA I UŽAS: / Ostao je ležati na mjestu događaja, svaka sekunda bila je bitna

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube

Utrka motociklista Exstreme Enduro, koja je prošle nedjelje bila održana u Kunovcu Kupirovačkom, ostala je u sjeni napada stršljena koji su izboli na desetke motociklista.

16.9.2015.
9:19
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Staza na kojoj su motociklisti sudjelovali bila je dugačka 60 kilometara, a na njoj su deseci motociklista izbodeni od stršljenova, a neki od njih gotovo i na smrt. Netko od 250 motociklista koji su se ovog vikenda utrkivali na petoj utrci Extreme Enduro Lika 2015. prošao je kroz stanište stršljena i uznemirio ih. Oblak opasnih insekata digao se u zrak. Opasni stršljeni napadali su potom sve vozače koji su prošli tim dijelom staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaos na stazi dugoj 60 kilometara

"Najprije smo dobili dojavu da su motociklista uboli stršljeni šest puta pa smo mu požurili upomoć quadom. Imao je jaku alergijsku reakciju, bilo mu je mučno, izbio mu je osip i naglo mu se digla temperatura. Ubodi su bili na šest mjesta i svaka sekunda bila je bitna. Tim liječnika dao mu je antialergijsku injekciju pa je sve dobro završilo i stanje mu se normaliziralo", rekao je Ivica Galac, gorski spašavatelj koji je s kolegom osiguravao utakmicu, piše 24 sata.

"Čim bi skinuli kacige, na vratovima bi im se vidjeli tragovi opasnih uboda. Stršljeni su napadali redom svakog tko bi tuda prošao i zavlačili im se u kacigu. Oni vozači koji nisu alergični na ubod tih opasnih insekata, samo su hladili mjesto uboda ledom, no oni koji su imali alergijske reakcije, bez liječničke pomoći mogli su završiti kobno zbog anafilaktičkog šoka koji jako brzo dovodi do smrti", kazao je Galac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo