SRPSKI TABLOID OPISAO KAKO SE HRVATI PONAŠAJU U ZATVORU: / 'Glumili su heroje, a sad su manji od makova zrna'

Image
Foto: AFP

Splićani koji su se sudjelovali u beogradskim neredima trenutačno se nalaze u srpskom Alcatrazu, ali međusobno ne mogu komunicirati.

21.12.2017.
13:18
AFP
VOYO logo

Šestorica hrvatskih državljana uhićena su zbog izazivanja huliganskih nereda za vrijeme 156. vječnog derbija između Partizana i Crvene zvezde. Trenutačno su smješteni u Centralnom zatvoru u Beogradu popularno zvanom srpski Alcatraz. Tamošnji tabloid Telegraf objavio je tekst u kojem su opisali kako se šestorica uhićenih ponašaju u tom zatvoru. Ističu kako su po tribini divljali i izigravali heroje dok su sad manji od makova zrna.

Promijenili ponašanje

HRVATI U SRPSKOM ALCATRAZU: ‘Ne mogu to ni gledati, to je stravično. Nisam znala da ide u Beograd’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATI U SRPSKOM ALCATRAZU: /

'Ne mogu to ni gledati, to je stravično. Nisam znala da ide u Beograd'

Image
HRVATI U SRPSKOM ALCATRAZU: /

'Ne mogu to ni gledati, to je stravično. Nisam znala da ide u Beograd'

"Hrvatski huligani, koji će zbog izazivanja nereda na stadionu Partizana provesti u Centralnom zatvoru najmanje 30 dana (koliko im je određen pritvor), potpuno su promijenili ponašanje. Također, nakon privođenja su razdvojeni i nalaze se na prijamnom odjelu, odvojeni od ostalih zatvorenika", piše Telegraf.

Prijeti im 12 godina zatvora

POLICIJA PRETRESLA SOBE HRVATSKIH HULIGANA: Pronađene detaljne upute za krvavi obračun u Beogradu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njih petorica nisu u istoj sobi jer tako predviđa Kazneni zakon. Odnosno, osobe koje su zahvaćene istim kaznenim djelom ne mogu biti smještene zajedno. Od trenutka kada su privedeni ponašaju se normalno, ne prave incidente i nemaju posebne zahtjeve", navode pozivajući se na neimenovane izvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju i da će se priključiti ostalim zatvorenicima nakon što prođu sve provjere i liječničke pretrage, ali i kako će oni i dalje biti razdvojeni. Hrvatskim huliganima određen je pritvor od 30 dana zbog opasnosti od utjecanja na kazneni postupak koji se vodi protiv njih i postojanja opasnosti od bijega. Na saslušanju pred tamošnjim državnim odvjetništvom branili su se šutnjom. Na teret im se, inače, stavlja nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i prijeti im 12 godina zatvorske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo