IZBORNIK KOSOVA NIJE HTIO NAPADATI VUKOVAR! Srbima se ispovijest nije svidjela: / 'On se samo dodvorava Hrvatima'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

'Izbornik reprezentacije samoprozvane države Kosovo Albert Bunjaku je pred kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP u Rusiji 2018. protiv Hrvatske otkrio kako je iz svog prezimena 1991.

5.10.2016.
12:44
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Portal Kurir je u srijedu donio zanimljiv tekst o intevjuu izbornika Kosova Albertu Bunjaki koji je pričao za Sportske novostiuoči kvalifikacijske utakmice za SP u Rusiji između Kosova i Hrvatske. Naime, prema prenošenju Srba, Bunjaki je promijenio svoje prezime za jedno slovo kako bi izbjegao odlazak u rat koji je tad bijesnio na području Hrvatske. Prije se prezivao Bunjaku, sad je Bunjaki. To je u tekstu Kurira opisano riječima:

HRVATSKA STIGLA U ALBANIJU: Ante Čačić progovorio o problematici koja zanima čitavu naciju

Srbi imaju svoje viđenje izrečenog u intervjuu

"Izbornik reprezentacije samoprozvane države Kosova Albert Bunjaku je pred kvalifikacijski sraz između te selekcije i Hrvatske 6. listopada otkrio kako je 1991. godine izmjenio svoje prezime i takoreći glumio Srbina kako bi pobjegao u Švedsku i izbjegao poziv u JNA, a samim time i u rat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunjakova ispovijest upala je u oko spomenutom srpskom tabloidu koji je odmah najzanimljivije dijelove tog intervjua i prenio. Ali na svoj način, sa svojim viđenjem i mišljenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tvrdi da je osuđen na 20 godina zatvora'

"Početkom devedesetih, kad je bio nogometaš Prištine, stigao mu je poziv za vojsku. On čak tvrdi da je zbog izbjegavanja vojne obveze od tadašnjih državnih organa Jugoslavije osuđen na 20 godina zatvora", stoji u tekstu Kurira koji se uhvatio za sljedeću izjavu Bunjakia:

"Ja sam vam Bunjaku. Dakle, sa u. Ali sam prije 25 godina morao promijeniti prezime kad sam bježao iz države. Za svaki slučaj sam promijenio to jedno slovo, da me ne nađu. Vidite, bila je 1991. a ja dvadesetogodišnjak, student, k tome i nogometaš. Ali, jednog dana stigao je poziv za vojsku, za JNA, trebao sam u Vukovar! Rat je već trajao, svima je bilo jasno što se događa i što znači taj poziv. Nije mi padalo na pamet da se odazovem, odmah sam odlučio 'ne, ti nećeš pucati po nedužnim ljudima, bježi'. I, tako sam otišao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neviđeno zanimanje vlada za utakmicu Kosova i Hrvatske

Kurir ističe kako mnogi sad tvrde kao se Bunjaki ovim riječima samo dodvorava Hrvatima pred dvoboj u Albaniji.

"Za ovaj dvoboj vlada neviđeno zanimanje kod Albanaca, pa su sve karte planule. U prvom satu prodaje kupljeno je čak 17.000 ulaznica, a preprodavači trljaju ruke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo