ŠOK ZA DINAMOVCE NA PUTU ZA LISABON: / Ušli u avion, a onda vidjeli što piše na sigurnosnim uputama

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot: You Tube/Ilustracija

Modri su na putu za Portugal gdje će igrati uzvrat protiv Benfice

13.3.2019.
14:50
PIXSELL/Screenshot: You Tube/Ilustracija
VOYO logo

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama ukrcali su se u prijepodnevnim satima u srijedu u zrakoplov u zračnoj luci Franjo Tuđman kako bi odletjeli u Lisabon na uzvratnu utakmicu osmine finala Europa lige, u kojoj Modri brane prednost iz Maksimira od 1-0 golom Petkovića iz penala koji je izborio Olmo.

Image
PORTUGALSKA SUROVA STVARNOST: /

'Nisu samo igrači podcijenili Dinamo, svi smo ga podcijenili'

Image
PORTUGALSKA SUROVA STVARNOST: /

'Nisu samo igrači podcijenili Dinamo, svi smo ga podcijenili'

Jutarnji list javlja kako je iznenađenje dočekalo sve one koji su pregledavali sigurnosne upute koje putnike dočekaju u pretincu sjedala. Među njima je bio i fotoreporter Jutarnjeg koji se nemalo iznenadio kad je vidio da je riječ o sigurnosnim uputama za zrakoplov Boeing 737-800/MAX 8, isti model aviona koji se prije nekoliko dana srušio u Etiopiji, a s kojim su dinamovci odletjeli prema Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu se obazirali na avion

Ulazeći u zrakoplov dinamovci se pritom nisu obazirali na to o kojem je tipu aviona riječ. U tekstu se ističe da ovaj model aviona nije smio letjeti kroz europski zračni prostor, a kamoli sletjeti na zagrebački aerodrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Europska agencija za sigurnost zračnog prometa zabranila je jučer navečer tim zrakoplovima ulazak u europski zračni prostor. O tome su obaviještene sve zračne luke u Hrvatskoj te Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Riječ je o tipu aviona koji se u proteklih pet mjeseci čak dvaput srušio, pri čemu je ukupno poginulo više od 300 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplovu ipak dopušteno polijetanje iz Zagreba

No, zrakoplovu s Dinamovim nogometašima ipak je dopušteno polijetanje iz Zagreba. Misterij je razriješila popularna stranica za praćenje letova u realnom vremenu Flight Radar. Prema tehničkim podacima o letu, nogometaši Dinama prema Lisabonu lete avionom Boeing 737-8Q8 u vlasništvu tvrtke Smart Wings, a to je model aviona napravljen prije MAX 8 aviona.

Inače, u taboru hrvatskog prvaka s mnogo optimizma očekuju sutrašnji ogled na kojem se očekuje oko 2000 navijača Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema razloga da ne budemo dobro raspoloženi. Idemo odigrati jednu važnu utakmicu za nas i želimo se pokazati u istom svjetlu kao u prvoj utakmici. Spremni smo za to i dobro smo se odmorili nakon Rijeke. Svi su igrači u dobrom stanju, neke smo malo sačuvali. Svi su dobro", poručio je Nenad Bjelica uoči puta u Lisabon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo