SUD GA 'POMAZIO' ODLUKOM / Pijani nogometaš prošao sa 140 kilometara na sat kroz kružni tok i zabio se u sportsku dvoranu

Image
Foto: Profimedia

Iako je obrana tvrdila da je nesreća bila slučajnost, Državno odvjetništvo je tražilo strože kazne, uključujući zabranu vožnje od četiri mjeseca i novčanu kaznu od 2400 eura, posebice zbog Kiyineovog dosjea i prethodnih incidenata.

19.3.2024.
13:22
Profimedia
VOYO logo

Prije nešto manje od godinu dana, marokanski nogometaš Sofian Kiyine (25) doživio je tešku prometnu nesreću u belgijskom Liegeu kada se automobilom zabio u sportsku dvoranu. Kiyine je vozio 139 kilometara na sat u kružnom toku, izgubio kontrolu nad vozilom i prošao kroz zid dvorane. Srećom, unatoč ozbiljnim ozljedama, uključujući slomljen kralježak i dvanaest šavova na desnoj peti, Kiyine i nitko od djece koji su se tada nalazili u dvorani nije bio životno ugrožen.

Image
STAO NA CRTU /

Livakovićev suigrač kao nekad Zvone Boban: Zbog ovog poteza je omiljen lik kojem se rade grafiti

Image
STAO NA CRTU /

Livakovićev suigrač kao nekad Zvone Boban: Zbog ovog poteza je omiljen lik kojem se rade grafiti

Stigla je i sudska odluka

Sud je zaključio da je uvjetna kazna dovoljna u slučaju Kiyinea, unatoč toksikološkim istraživanjima koja su pokazala visoku razinu alkohola u krvi (1.72 promila) u trenutku nesreće. Kiyine je priznao da je te večeri popio pet ili šest gin tonika, ali tvrdi da nije bio pijan i naglasio je da nije netko tko redovito konzumira alkohol. Iako se nesreća dogodila, Kiyine tvrdi da nije namjerno ugrozio nikoga te da je sreća što nije bilo ozlijeđenih ili poginulih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je obrana tvrdila da je nesreća bila slučajnost, Državno odvjetništvo je tražilo strože kazne, uključujući zabranu vožnje od četiri mjeseca i novčanu kaznu od 2400 eura, posebice zbog Kiyineovog dosjea i prethodnih incidenata. Međutim, sud u Liegeu je odlučio da je uvjetna kazna dovoljna, što znači da je Kiyine proglašen krivim, ali neće dalje biti kažnjen. Ova odluka također znači da detalji ovog slučaja neće biti uključeni u Kiyineovu kaznenu evidenciju.

OVDJE pogledajte nesreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo