Play ponuda

SKANDAL SVJETSKIH RAZMJERA: / Trump zabranio ulazak u SAD bivšoj velikoj zvijezdi svjetskog nogometa

Image
Foto: ANDREW YATES

Bivšem napadaču Manchester Uniteda Dwightu Yorkeu, inače državljaninu Trinidada i Tobaga, u petak nije dopušten ulazak u Sjedinjene Države jer je 2015.

18.2.2017.
16:00
ANDREW YATES
Play ponuda

"Nisam mogao vjerovati što mi se događa. Više i ne brojim koliko sam puta ušao u SAD. Obožavam tu zemlju, ali sam se tada osjećao kao kriminalac", izjavio je 45-godišnji nogometaš koji je iz Dohe, gdje radi za lanac BeIN Sports, putovao za Miami otkuda je trebao nastaviti na Karibe gdje živi, no to mu nije bilo omogućeno.

ŠOK ZA LEGENDU BARCELONE: Član španjolske kraljevske obitelji osuđen na višegodišnji zatvor

Boravio u Teheranu

Razlog za to je njegov boravak u Teheranu, glavnom gradu Irana, 2015. kada je igrao utakmicu humanitarnog karaktera. Iran, kao još šest zemalja s muslimanskom većinom, nalazi se na popisu šest zemlja čijim je državljanima novi američki predsjednik Donald Trump u siječnju zabranio na tri mjeseca ulazak na teritorij SAD-a.

Zaustavila ga dva agenta

"Kupio sam kartu, prijavio sam se i trebao sam se ukrcati kada su me zaustavila dva agenta. Pitao sam: 'Što se događa'? Oni su mi objasnili da postoji problem s vizom jer imam iranski pečat u putovnici. U Iranu sam igrao utakmicu legendi povodom otvaranja novog stadiona, nisam čak ni noćio tamo", kazao je York koji je Manchester Unitedom osvojio Ligu prvaka.

Trump je u siječnju potpisao sporni ukaz kojim privremeno zabranjuje ulazak u SAD državljanima Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sirije, Jemena i Sudana.

Play ponuda
Play ponuda