VELIKA TUGA / Rat u Ukrajini odnio još jedan mladi život. Talentirani kickboksač poginuo braneći domovinu: 'Nikad se nije povlačio'

Image

Zvonok je imao perspektivnu sportsku budućnost, bio je osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu

8.3.2022.
14:24
VOYO logo

Rat u Ukrajini odnio je još jedan mladi život. U ukrajinskoj regiji Černihiv poginuo je talentirani kickboksač Evgen Zvonok. Zvonoku je imao tek 22 godine, a Ukrajinu je branio od prvog dana ruske agresije, iako nije imao vojnu obuku.

Zvonok je imao perspektivnu sportsku budućnost, bio je osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu i Ukrajinci su od njega očekivali brojne medalje. Ipak, Zvonok je položio život za svoju domovinu 3. ožujka prilikom zračnog napada ruske vojske, a njegovo tijelo pronašli su tri dana kasnije. Prijatelji i trener Evgena opisuju ga kao mirnog i talentiranog sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije očekivao da će uzeti oružje. Bio je miran i dobar dečko, talentirani sportaš. Ali kad je došlo vrijeme da brani zemlju, uopće nije dvojio", rekao je njegov prijatelj, a uoči početka rata Zvonok se pripremao za državno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evgen je bio hrabar dečko koji se nikad nije povlačio. Prihvaćao je sve izazove. Baš smo s njim planirali međunarodna natjecanja, a sada ga više nema", rekao je njegov trener Serhij Lisjuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo